2016 Ağustos Ahlat’ta…

 Merhabalar sevgili okurlarım. Nihayet bir yıl sonra sevgisini tarif edemeyeceğim Ahlat’ımdayım. Tabi bu sene geçen yıllara göre farklı başladı Ahlat serüvenim. Bu yıl canımız, en küçük kız kardeşimizin 20-21 Ağustosta İkikubbe Mahallesi Camii yanında düğünü olacak, bu vesile ile buradan tüm dostları tekrar davet ediyorum. Ayrıca bu yıl AKEV, İstanbul-İzmir-Manisa-Antalya-İzmit-Kocaeli ve Van illerindeki AHLAT derneklerinin ortak olarak düzenlediği Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri var. Gelir gelmez düğün telaşı, oradan oraya koşuşturmaca. Birde Ahlat Kültür Haftası Etkinlikleri çerçevesinde katılım sağlamaya çalışıyorum. Tabi bu arada eş dostta şikayet ediyor bize ziyarete gelmiyorsun diye. Merak etmeyin sevgili dostlar daha buradayım ve İnşallah düğün sonrasında ziyaretlere başlayacağım.

Demokrasi nöbetini Ahlat’ta tutmak da nasip oldu.

İstanbul Ahlat Derneği yönetim kurulu olarak Ahlat Kafkas Derneğinin Ahlat Kültür Merkezindeki programa iştirak ettik. Programa Bitlis valisi, Ahlat Kaymakamı ve Kafkas Dernekler federasyon başkanı da iştirak ettiler.

Evet Kültür haftası etkinlikleri çerçevesinde, İlk olarak Kaymakamımız ve Belediye başkanımızı ziyaret ettik. Daha sonra futbol turnuvası maçına iştirak ettik.

Bir sonraki gün Başkan Yardımcısı olduğum İstanbul Ahlat Derneği (www.ahlatisder.com) olarak burs verdiğimiz öğrencilerimize Ahlat Öğretmen evinde Van gölü manzarası eşliğinde kahvaltı programı icra ettik. Çok güzel bir kahvaltı oldu. Kahvaltıya, Eski Bayındırlık bakanımız Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu, İstanbul Dernek Başkanı Adnan Ayber, Antalya Dernek Başkanı Şahap Koçalp, İzmir Dernek Başkanı Sıddık Azap, İzmit Dernek Başkanı Nahit Kocaaslan, Ahlat İsder Yönetim Kurulundan Metin Avcı, Hantemir Güneş, Fevzi Akgün, Sungur Kaptan ve eşleri, Ahlatlı değerli sanatçımız Mustafa Akarsu ve birçok Ahlatlı katılım sağladılar.

Bir başka etkinlikte, Birgül Otlu ve Kızı güleş kızımız Halime Otlu’nun öncülüğünde Ahlat İstanbul dernek yönetimi olarak öğretmen evinde bir araya geldik.

 Salı Günü ise insani açıdan muhteşem bir organizasyona imza attık. Yine Kültür haftası etkinlikleri çerçevesinde, Yönetim kurulu üyemiz Hantemir Güneş’inde Köyü olan Burcukaya (Mezik) köyüne ziyarette bulunduk. İstanbul Tuzla Belediye Başkan Yardımcımız değerli Av. Mehmet Çelikel beyin katkılarıyla, köydeki tüm çocuklara eğitim ve kırtasiye yardımında bulunduk. Muhteşem bir duyguydu, o meleklerin yüzlerindeki mutluluğa paha biçilemez.

Ayrıca Hantemir Güneş bey, Köylülerle birlikte muhteşem bir ağırlamada bulundular. Birlik beraberlik açısından görülmeye değer bir ortam vardı. Tüm bu süreçte bizi yalnız bırakmayan Yeni Ahlat Gazetesi’nden-Özkan Olcay’a ve Selçuklu gazetesi sahibi Serdar Adıyaman’a çok teşekkür ederim.

 Şu anda okuduğunuz köşe yazısının ev sahibi YENİ AHLAT GAZETESİ’ni ( www.ahlatgazetesi.com’u) ziyaret ederek hasbihal yaptık. Yerel gazetelerin sorunları, Ahlat sorunları ve güncel konularda fikir alışverişinde bulunduk.

 Her hafta Ahlat günlerimle ilgili anekdotları anlatmaya devam edeceğim. İlgili fotoğrafları şahsımın ve Yeni Ahlat Gazetesi’nin Facebook hesabından takip edebilirsiniz.

 Tebessümü ak yüzümün 
Işığısın sen gözümün 
Yalanı yok tek sözümün 
Ahlat seni çok özledim, 

(Ahmet Alptekin)

 

Sağlıcakla kalın…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.