6736’da Dediğimiz Oldu, Darısı KOSGEB’e...

 Merhabalar sevgili okurlarım. Bir önceki yazıma yine güzel geri dönüşler aldım teşekkür ediyorum. Hatırlayacağınız üzere, Bir önceki köşe yazımda 6736 Sayılı Kanunla Yapılandırmasını yapmış ancak çeşitli nedenlerle ödemeyi yapamayanlar için bir şans daha verilmesini önermiştim.

 Bu konuda Bizzat köşe yazımın tamamını Bimer’e, GiB’e ve ilgili birimlere iletmiş ve birinci ağızdan da yetkililere konuyla ilgili görüşlerimi iletmiştim. Geçen yazımda da bahsettiğim gibi gerçektende piyasalar kötü, birde bu durağanlığı art niyetli kullananlar olunca hepten bozuldu ekonomik sistem. Böyle bir durumda ufacık dahi olsa vatandaşı rahatlatacak ve dolaylı yollardan da olsa devlete geri dönüş sağlayacak her yol denenmelidir. Bunlardan bir tanesi olan ve 6736 Sayılı kanunla yapılandırmasını yaptığı halde bir şekilde ödemelerini yapamayan vatandaşlara müjdeli haberi bizzat Maliye bakanı Naci Ağbal verdi. TBMM Genel kurulunda Torba Kanun Tasarısıyla Değişiklik yapılıp, haklarını kaybedenlere bir şans daha verildi. Vatandaşlardan yoğun talepler aldıklarını belirten Bakan Ağbal; Talepleri Değerlendirip olumlu bulduklarını ve bir şans daha verdiklerini bildirdiler. Gördüğünüz gibi taleplerimizi çekinmeden, ben yazsam ne olacak demeden dile getirdiğimizde önünde sonunda karşılığını alabiliyoruz. Bunda Şahsım ve Köşe yazılarımın ufacık dahi katkısı olduysa ne mutlu bana.

Haklarını kaybeden vatandaşlar ödemelerini Mayıs ayının sonuna kadar yapabilecekler. Taksitllerini düzenli olarak ödeyenlere de Ocak ve Mart ayındaki vergi ödemeleri ile, Şubat ve Nisan ayındaki SGK ödemeleri faizsiz olarak 4 er ay uzatıldı. Yani; Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayına, Şubat ayında yapılması gereken ödemelerde Haziran ayına ertelenmiş oldu. İzleyen her taksitinde 4 er ay uzatıldığını da hatırlatmak isterim.

Peşin ödemeyi seçtiği halde ödemeleri yapamayanlar İsterlerse İndirimli bir şekilde Mayıs ayında ödeme yapabilecekler. Peşin ödemekten vazgeçenlerde Taksitlendirme yapabilecekler. Ayrıca Aralık ayında Peşin ödemeyi Gecikme zammı ile ödeyenlere de alınan zamlar iade edilecek. Arzuladığımız ve dile getirmiş olduğumuz bir şeyin büyüklerimiz tarafından kabul görmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hükümetimizden (Oy versekte vermesekte Hükümet bizimdir); Şimdide aynı şekilde diğer isteğimiz olan, Müthiş ilgi gören “Kosgeb’mi Milli Piyango’mu?” yazımda değindiğim konularda da aynı şekilde olumlu dönüş beklemekteyiz. Hatırlayacak olursak; 244.880 Kobi başvuruda bulunmuş sadece 15.000 Kobiye faizsiz kredi çıkmıştı. Üstelik Esnaf ve Mikro işletmeden ziyade tabiri caizse 50.000 TL çerez parası olabilecek kobilere verilmişti. Ayrıca çok saçma olan Devlete borcu olmayana şartını da çok eleştirmiştim bu köşeden. Tekrar edecek olursam; Kosgeb Öncelikli olarak Esnaf ve Mikro işletmelere ve Devlete Borcu olanlara öncelik tanıyacak şekilde yeni faizsiz kredi vermelidir. 

Hazır Vatandaşın istekleri kabul görüyorken, KOSGEB Esnafa Kredi verirse Harika olmaz mı?

 Huzur dolu günler dileğimle…

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.