AHLAT ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

AHLAT ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

 Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği, bir restorantta düzenlediği yemek programı ile ilçedeki engelliler ve engelli aileleriyle bir araya geldi. Etkinlik sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellilerinde bu toplumun bir ferdi olarak benimsenerek senede bir gün değil her gün hatırlanarak, sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarının sağlanması gerektiğini belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yemekli bir program düzenlediklerini ve ilçede bulunan engelliler ve aileleriylebir araya geldiklerini belirten Akdemir;  “Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır” dedi. Engellilerin senenin 1 günü değil, 365 günü hatırlanması gerektiğini vurgulayan Akdemir; “Toplumdan isteğimiz, yetiştirdikleri nesillere engellilerin varlıklarının olduğunu bildirmelerini istiyoruz. Hayatta engelli başlanabileceği gibi, sonradan da engelli olunabileceğini bilmelerini istiyoruz. Toplumdan isteğimiz empati kurarak, engellilerinde bu hayatın bir parçası olduğunun benimsemeleridir. Engelli vatandaşlarımızın herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğini görmezden gelmeden, farklı gereksinimlerinin olması, eksik ya da kusurlu olarak görülmeden sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarını sağlamalıyız. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır” dedi. 

AKDEMİR; “AMACIMIZ ‘BİLİNÇLİ AİLE, ENGELSİZ TOPLUM’ OLUŞTURMAK.”
Ahlat’ taki engellileri de sosyal hayata katmak, toplumda bir Farkındalık etkisi oluşturmak, ve toplumun pozitif bir yaklaşımla engellileri sahiplenmelerini sağlamak amacıyla dernek kurduklarını belirten Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, “ Derneğimizle birlikte ilçemizdeki engellilerinde toplumda yerlerinin olduklarını konusunda Farkındalık olması için elimizden geleni yaptık. Bizim amacımız “Bilinçli Aile, Engelsiz Toplum” oluşturmak ve insanlarımızı bilinçlendirerek engellilerin varlıklarını kabul ettirmek. Zaten engellilerimiz hayatın zorluklarıyla karşı karşıya. Engellilerimizin haklarının savunmaları için öncelikle onların toplum tarafından kabullenilmesi lazım. Biz engelli aileleri olarak bunlarla alakalı problemler yaşıyoruz. Derneğimizin en büyük amaçlarından biri engellilerimizi bu toplumda kabullendirmek. Yani engellilerimizi daha çok toplum içine çıkararak, sosyalleşmelerini sağlayarak topluma kazandırmak.  Derneğimizi kurduğumuzdan bugüne kadar yaptığımız danışmanlık hizmetiyle okula engelli kardeşlerimizin kazanımları konusunda oldukça etkili olmuştur. Ancak buna rağmen hâlâ eğitim hakkından faydalanamayan engelli kardeşlerimizin olduğunu üzülerek görmekteyiz. Bu nedenle ilçemizde "Uygulama Okulu " istiyoruz. Bizim çocuklarımızın da alanında uzman öğretmenlerle eğitim alma hakları sağlanmalıdır. İlgili birim yetkililerini bu konuda hassasiyete davet ediyorum. Evde eğitim hizmetinden yararlanmak isteyen engelli kardeşlerimiz maalesef öğretmen bulamadıkları için bu haklarından mahrum kalmaktadır. Buradan eğitim camiasının değerli öğretmenlerine seslenmek istiyorum Lütfen empati yapalım,  engellilerin eğitim hakkının sağlanmasında destek olalım. Yine üzülerek ifade etmek isterim ki hâlâ engelli bireylerin toplu ulaşım araçları ve şehirlerarası ulaşımlarında hakları gasp edilmektedir. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım. Engellilerin hakları konusunda her türlü savunucuları olacağımızın bilinmesi isterim. Tek gayemiz engellilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak. Bu konuda tüm toplumumuzdan destek ve duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 21:56

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER