AHLAT’TA GENÇLİK-ÖĞRENCİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) ile Ahlat Dernekleri tarafından düzenlenen kahvaltı programıyla Ahlat’ta “Gençlik-Öğrenci Buluşması” gerçekleştirildi.

AHLAT’TA GENÇLİK-ÖĞRENCİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) ile Ahlat Dernekleri tarafından düzenlenen kahvaltı programıyla Ahlat’ta “Gençlik-Öğrenci Buluşması” gerçekleştirildi. Düzenlenen kahvaltı programına Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, sivil toplum kuruluşu temsilcileri Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa, Kocaeli ve Van Ahlat dernekleri, iş adamları ve üniversite öğrencileri katıldı. Kahvaltı programında selamlama konuşması yapan üniversite öğrencilerinden sonra konuşan Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) Sadık Şerefoğlu şunları söyledi; “Burada bu kadar kalabalığı görmek gerçekten çok mutlu etti beni. Bu bizim birliğimizin, beraberliğimizin bir göstergesidir. Benim ısrarla üstünde durduğum şey birlik ve beraberliktir. Birlik olmadan hiçbir şey olmaz. Bireysel oynamak ile oyun kazanamayız. Ekip oyunuyla kendimizi gösterebiliriz. Dolayısıyla birliğe ihtiyacımız var. Yan yana gelerek var olduğumuzu, güçlü olduğumuzu, bilinçli toplum olduğumuzu, geleceğimizi hazırlayacak birtakım planlarımızın olduğunu mutlaka göstermemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor. Bizim vakıf olarak, dernek olarak ilk hedefimiz gençlerimizi okutmaktır. Ama okul okutmakla bitmiyor, eğitim hayatın bir bölümü. Bizlerde buralarda büyüdük. Yaşam alanımız Ahlat’ın dışında oldu ama hiçbir zaman Ahlat’tan ve Ahlatlılardan kopmadık. Bugünde yanyanayız. Gençlerimizin gözlerinde pırıl pırıl heyecanlar var. Bu birlikteliğin gelecekte daha güzel sonuçların ortaya çıkaracağını düşünüyorum.”
Daha sonra konuşma yapan Ahlat İstanbul Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLAT-İSDER) Başkanı Adnan Ayber ise; “ Biz Ahlatlı olup Ahlat dışında yaşayan Ahlatlılar Ahlat hasreti , Ahlat özlemi, Ahlat sevgisi ile yanarız. Siz burada yaşayan hemşehrilerimiz çok şanslısınız. Ahlat’ta yaşayıp sorunlarınızın olduğunu biliyoruz, problemlerinizin olduğunu biliyoruz, zorluklarınızın olduğunu biliyoruz. Ama inanın Ahlat dışında yaşayan Ahlatlının hasreti, özlemi o zorluklardan bence kat be kat ileridedir.  Senede 1 hafta, 10 veya 15 gün gibi kısa sürelerde Ahlat’a geliyoruz, Ahlat’ta kalıyoruz sizlerin sıcaklığını  sizlerin dostluğunu görüyoruz. Ama bundan emin olun ki biz ne Ahlat’ı unuturuz, ne Ahlatlıyı nede Ahlat sevgimiz azalır. Biz Ahlat dışında yaşayan hemşehrileriniz olarak büyük bir derdimiz var. Bizim en büyük derdimiz ne yoldur, ne sudur, ne Van Gölü’dür,  ne inşaattır ne eğitimdir. Bizim içimizi yakan çocuklarımız artık Ahlat’a gelmiyor. Çocuklarımız Ahlatlılığını unutuyor. Çocuklarımız örf ve adet kültürünü unutuyor. Bizim dışardaki Ahlatlılar olarak en büyük çabamız çocuklarımızın Ahlatlılığını, kültürünü, örf ve adetini unutmamasıdır. O yüzden AKEV’ve ve Ahlat Derneklerini canı gönülden teşekkür ediyorum. Büyük metropol şehirlerinde eğitimlerini sürdüren gençlerimiz sorun yaşıyor. İşte bizlere emanet edilen gençlerimize en büyük vazifemiz sahip çıkmak, sorunlarıyla ilgilenmektir.  Büyük şehirlerde okuyan gençlerimize sahip çıktıkları için ben tekrardan AKEV’ve ve Ahlat Derneklerini canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Ardından konuşma yapan Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban’da duygularını şöyle dile getirdi; “ Vakıf ve derneklerimizin çok güzel hizmet ettiklerini biliyorum. Bu hizmetlerin de temelinde insan, eğitim, öğrencilerimizin olduğu çok önemlidir. Değerli gençlerimiz nerede okursanız okuyun, nerede ilim tahsil ederseniz edin ben inanıyorum ki her birinizin yetişmesinde emeği olan vakıf ve derneklerimizin huzurunda ahde vefa göstereceksiniz ve emeğinizin bir bölümünü Ahlat’ta gerçekleştirmek üzere Ahlat’a yüzünüzü çevirmelisiniz. Yazınızı, kışınızı burada geçirecek planlarınız olmalı. Biz yeniden kaybetmemeliyiz, yeniden şehirlerimiz zulümlere uğramamalı, Suriye’ye, Irak’a dönmemeli. Yeniden inşa etmeliyiz. Ben emeklerinden dolayı vakıf ve derneklerimizi kutluyorum. ”
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’da böyle güzel bir programla bir araya gelmelerine olanak sağlayanlara teşekkür  etti. Tekbıyıkoğlu; “Ben sizleri gıpta ediyorum. Böyle güzel bir memleketimiz var. Ahlat, Allah’ın çokça nimetini bağışladığı bir yer. Doğa adına ne dilerseniz burada var. Sahillerimiz var, gölümüz var, yeşil alanlarımız var, kültürümüz var, örfümüz, adetimiz var, tarihimiz var. Ben sık sık konuşmalarımda söylüyorum. Eğer bir tercih hakkım olsaydı, kaderin önüne geçebilseydik bende Ahlatlı olmayı tercih ederdim. Gençler, sizler 2017’li 2018’li  yılların gençliğisiniz. Bizden daha fazla imkanınız var. Ama karşınızda çok daha büyük tehlikeler var. Bununda altını çizmek istiyorum. Dünya artık aynı şekilde giyinen, aynı yemek alışkanlığı olan, aynı eğlence alışkanlığı olan, dünyanın bir yerinde başlayan bir akımın saatler içerisinde dünyanın öbür tarafına intikal ettiği, globalleşen ve bunla hastalıkları da beraberinde getiren bir dünya ile yüz yüzesiniz. Kültürünüzü, örf ve adetlerinizi unutmayın. Ahlat ile bağınızı koparmayın. Bu sene 26’ncısı düzenlenecek olan Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması var. Bu sene etkinliklere zenginlikler katmaya çalıştık. Doğu Anadolu’da ilk defa balonlar uçacak. Bu balonlar uçunca İnşallah bizlerde ilçemizin tanıtımını yapacağız. Sizlere bol bol eğlenceler diliyorum. Bu güzel kahvaltıda bizi buluşturan vakıf ve derneklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardında üniversite öğrencileri tarafından yapılan çini tabaklar protokol üyeleri, iş adamları ile vakıf ve dernek başkanlarına hediye edildi. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 10:53

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER