İŞADAMI SEYFETTİN GÜZEL AK PARTİ’DEN AHLAT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

Ahlatlı iş adamlarından Seyfettin Güzel Ak Parti'den Ahlat Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İŞADAMI SEYFETTİN GÜZEL AK PARTİ’DEN AHLAT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

AK Parti Ahlat İlçe Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunu yapan İş adamı Seyfettin Güzel; “Amacım iş hayatımdaki tecrübelerimle Ahlat ve Ahlat halkına  hizmetkar olmaktır” dedi. Aday adayı olan tüm hemşerilerine de başarılar dileyen Seyfettin Güzel; “Uzun yıllar başta müteahhitlik başta olmak üzere iş hayatında eğitim, tarım ve hayvancılık alanında faaliyetlerde bulundum. İş hayatımdaki tecrübelerimle Ahlat’a ve Ahlat halkına hizmet etmek için AK Parti’den Ahlat Belediye Başkan Aday adayı oldum. Partimiz beni tercih eder ve aday gösterirse ve halkımızda teveccüh gösterip bizi Belediye Başkanlığına seçerse bütün özveri ve çabamızla yapacağımız projelerimizle Ahlat’ımıza daha güzel hizmetler yaparak kalkınmasını sağlayacağız. Ayrıca bütün Ahlatlı hemşerilerime eşit ve adil davranacağıma söz veriyorum. Bu süreçte tüm hemşerimizin desteğini bekliyor, diğer aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN PROJELER
1. Mevcut imar planı dikkate alınarak kapalı olan yollar açılacak ve yeşil alanlar korunacaktır. Çarpık yapılaşmaya müsaade edilmeyecektir.
2. İlçemizin sulama suyu ihtiyacını gidermek amacıyla yerleşim alanının güney bölümündeki derelerin uygun bölümlerine göletler yapılacak ve böylece dere ve yağmur sularının  depolanması sağlanmış olacaktır.
3. Yeni oluşan yerleşim alanlarının kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak ilave projeler geliştirilecek ve bu projeler doğrultusunda inşaat çalışmaları yapılacaktır.
4. İlçenin mevcut içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümü terfili sistemle giderilmektedir. Bu sistem enerji ile çalıştığından, Belediyeye önemli bir ekonomik yük getirmektedir. Gelecekteki içme suyu ihtiyacının cazibeli kaynaklardan karşılanmasına yönelik gerekli etütler yapılacak ve müteakiben hazırlanacak projeye göre inşaat çalışmaları tamamlanacaktır.
5. İçme suyu ve kanalizasyon tesislerinde terfili sistemlerin fazla olması, ayrıca atık su arıtma tesisinin de elektrikle çalışması, Belediyeye çok büyük  bir ekonomik yük getirmektedir. Bu yükün asgariye indirilmesi amacıyla ilçemize büyük ölçekli bir Güneş paneli tesisi kurulacak ve elektrik üretimi sağlanacaktır.
6. Merkez ve bağlı mahallelerde çocuk bahçeleri, parklar, piknik ve mesire alanları, aşevi, dinlenme yerleri, kütüphane, spor salonu, tenis kortu ve yüzme havuzu gibi sosyal tesisler yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.
7.  Mahallemizin yolları ile bu yollar üzerindeki sanat yapılarının (köprü, menfez vb.) bakım ve onarımı yapılacaktır.
8. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik her türlü düzenleme yapılacaktır.
9. İlçede  belli dönemlerde (cenaze, miting, toplantı v.b) araba park sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun  giderilmesi amacıyla yerleşim alanının uygun bölümlerinde park alanları oluşturulacaktır.
10. İlçeye bağlı 15 (on beş) mahalleden birer kişi olmak üzere akil insanlar seçilecek ve ilçenin sorunlarına yönelik 30 (otuz) günde bir istişare toplantıları yapılacaktır.
11. Asker ailelerine yönelik yardım amaçlı bir fon oluşturulacaktır. Askere giden gençlerimize yardım yapılacaktır.
12. Şehit aileleri ve yakınları için gün düzenlenip, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutulacaktır.
13. Sivil toplum kuruluşları ile istişareli çalışılacak, yöresel şenlik ve sosyal etkinlikler ve tanıtımlar ortaklaşa yapılacaktır.
14. İlçeden göçleri önlemek için iş istihdamı artırılacaktır. Bu bağlamda süt, tereyağı ve meyve suyu fabrikaları kurulmasına yönelik girişimlerde bulunulacaktır. Organik tarıma yönelik gerekli çalışmalar yapılacak, üreticilere gerekli destek sağlanacaktır.
15. Dışarıdan gelen misafirlerimiz ve hemşerilerimizin konaklanması için Selçuklu mimarisine uygun  ekolojik bir yerleşim alanı oluşturulacaktır.
16. Tarihi kale, kümbet, cami, mezarlık vb. özelliği taşıyan yerler,Tarihi Kentler Birliğinden fon temin edilerek  restore edilecek ve bu yerlerin tanıtımı yapılacaktır.
17. Ahlat’ın akil insanları, sivil toplum örgütleri ve bürokratlarımızın katılımıyla her yıl Temmuz ayı içerisinde bir-iki gün panel ve açık oturum şeklinde toplantılar yapılarak ilçemizin sorunları ele alınacaktır.
18. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerin temizliğine azami özen gösterilecektir.
19. İlçemiz sınırları içerisindeki okulların yıl sonu diploma törenleri tertip edilip, ödüllendirmeler yapılacaktır. Ayrıca Kuran Kursundaki hafızlık merasimleri manevi bir şenlik havasında yapılacaktır.
20. Yaşlı insanlarımız evlerinde periyodik aralıklarla ziyaret edilecek, sağlık sorunları olanlar  hastaneye geliş-gidişlerde Belediyemizin  araçlarından azami derecede yararlandırılacaktır.
21. Üniversite öğrencileri için gelecekteki ihtiyaca cevap verecek yurt binaları yapılacak ve bu sayede bilimsel ve kültürel zenginlik sağlanacaktır.
22. Van Gölü sahilinin uygun bölümlerinde bay ve bayanlar için yüzmeye ve dinlenmeye yönelik tesisler yapılacak ve piknik alanları oluşturulacaktır.
23. İlçemizde uygun yerlerde bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacaktır.
24.Devletimizin desteğini alarak ilçemizin uygun bir bölümüne hayvan barınağı ve hayvan pazarı yapılacaktır.
25. Sahil kesimi boyunca kıyı kanunundan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla, belediyemizin imkanları dahilinde onların mülkiyetiyle eş değerde emsal arsa  verilecektir. Söz konusu sahil kesiminde yeşil alan, park alanları ve piknik alanları yapılacaktır.
26. Yer altı zenginliklerimizi ekonomiye kazandırmak  amacıyla belediyemizce öncülük yapılacaktır. Böylece vatandaşlarımıza iş imkanı sağlanmış olacaktır.

 SEYFETTİN GÜZEL KİMDİR?
1964 yılında Ahlat'ın Gölgören Köyü'nde doğdum.  İlk eğitimimi köyümde tamamladım. Daha sonra tarım ve hayvancılıkla uğraştım. 1986 yılında Isparta'ya göç ettim. İlk ticari hayatıma ve müteahhitliğe Isparta'da başladım. Eğirdir Gölü'nün kenarında 5-6 köyün sulama kanalı müteahhitliği, Isparta içi dere ıslahı ve peyzaj çalışması, Antal'ya da hastane, lise, Antalya-Kemer yolu, Antalya-Burdur yolunu yapımı, 1992 ve 1993 yılında Ahlat Merkez Sulama Kanalları yapımı,   1996 yılında Adilcevaz Merkez Sulama Kanallarının yapımı,  1995 yılından 2000 yılına kadar Van Belediyesi'nin Van'ın içme suyundan kanalizasyona kadar 16-17 iş yapımı ve Van Yer altı Çarşısı yapımı Müteahhitliğini yaptım. 2010 yılında Ordu-Aybastı'nın içme suyu, yine 2010 yılında Gaziantep-Pazaryeri'nde kanalizasyon hattı, 2011 yılında Adıyaman kanalizasyon hattı işini yaparak müteahhitliği bıraktım. Daha sonra iş hayatında eğitim, tarım ve hayvancılığa yöneldim. Gölgören Köyü'nde bir çiftliğim bulunuyor. Ankara'da ortak olduğum özel bir okulum bulunuyor.  Ekolojikent üzerine 2 projem var. Taş ve ahşap kullanılarak yapılaşma yapıyoruz. Bu projeler için göle nazır olarak Van Amik Köyü'nde ve Ankara Polatlı'da yerler aldım. Bunların şuanda proje çalışması devam ediyor. Yukarıda yazılanlar yaptığım işlerin sadece bir kısmıdır.  Evli ve 8 çocuk babasıyım.

 
Seyfettin GÜZEL Cheese Life Magazine’de
Türkiye’nin tek peynir dergisi Cheese Life Magazine  Seyfettin GÜZEL’i bu sayısına konuk etti. Ülkemizin ve yöremizin değerli işadamlarından Sayın Seyfettin GÜZEL’in hayvancılık, süt ve süt ürünleri ile ilgili çalışmaları ve yatırımları Türkiye’nin tek peynir dergisi Cheese Life Magazine’de değerlendirildi. Seyfettin GÜZEL, dergiye verdiği demeçte: “Ülkemizin en kıymetli yörelerinden birisi olan Ahlat  İlçesinde yaptığımız yatırımlar ile hem bölge halkına örnek teşkil ediyoruz, hem de iş gücüne katkıda bulunuyoruz, bunun yanında süt ve süt ürünlerinin katma değerini yükselterek yöre ve  bölge ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Bilindiği gibi son zamanlarda güvenilir gıda konusunda yatırım yapan şirketler artmaktadır, biz de güvenilir gıda noktasında Türkiye’nin ilk organik peynirini, pastırmasını, sucuğunu kavurmasını üretiyoruz. Ahlat’ın bulunduğu mevkii adını saydığımız ürünler için son derece uygun ve verimli bir yer olup, önümüzdeki dönemlerde de Ahlat’a yapacağımız yatırımlar ile istihdama ve yörenin kalkınmasına ciddi katkıda bulunacağız. Türkiye’nin tek peynir dergisi Cheese Life Magazine’nin yöremize gösterdiği ilgi beni ve yöremiz insanını son derece mutlu etmiştir. Önümüzde  dönemlerde de derginizin yöreye ağırlık vereceğine inanıyorum” dedi. Daha sonra  Seyfettin Güzel ile  dergimizin editörü Prof.Dr.Yavuz Öztürkler çiftliği gezerek bilgi alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 10:44

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER