Ahlatisder 14 Nisan 2018’de Ahde Vefa Gecesi Düzenleyecek

 Merhabalar sevgili okurlarım. Geçtiğimiz haftaki köşe yazım “Ahlatta Gökdelenler” e  yüzlerce olumlu tepkiler aldım. Tüm okurlarıma bunun için teşekkürlerimi sunmak istedim öncelikle.
Başkan yardımcısı olduğum İstanbul Ahlat Derneği (www.ahlatisder.org) 14 Nisan 2018 Cumartesi günü 2. Geleneksel Ahde Vefa gecesi organize edecek. Hatırlayacağınız üzere Dernek olarak Geçtiğimiz yıllarda 1. Gecede Rahmetli Muzaffer Sayın’ı anma gecesi düzenlemiştik. Ahlatlı hemşerilerimiz inanılmaz bir teveccüh göstererek yemekli geceye iştirak etmişlerdi.
Bu Yıl 14 Nisan Cumartesi Saat 19:30’da İstanbul Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 2. Ahde vefa gecesi düzenleyeceğiz. Bu yılki Gecede Bitlis’e,  Ahlat’a eğitim ve okuyan öğrencilerimize burs vb. diğer alanlarda katkı sunmuş değerli büyüklerimizin adını vermeye karar verdik yönetim olarak.
Ahmet Eren – Zeki Ergezen – Yunus Ensari – Ahmet Köksal – Şerif Kanık –  Zeki Peker - Sadullah Gencer – Yaşar İncesu Beyler adına düzenlenecek yemekli gecemize tüm hemşerilerimiz davetlidir. Şahsım ve Ahlatlılar adına buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Söz konusu gecemizde Değerli sanatçılarımızda renk katacaklar. Başta değerli abim Mustafa Akarsu, Ahlatımızın billur sesi Cansu Koç, Diğer değerli sanatçımız Mikail Güllü ve Folklor ekibi sahne alacakları için gecenin güzel geçeceğini şimdiden ilan edebilirim. Tüm hemşerilerimizden; Gecenin biletlerinden almak için Yönetim kurulundaki arkadaşlar ile iletişime geçmelerini rica ediyorum.
Bu yıl Ramazan ayı Mayıs ayına denk geldiği için geceyi erkene almak zorunda kaldık. Şimdi bu kısa sürede 18 Kişilik Ahlatisder yönetim kurulu hummalı bir çalışma içine girecek. Bu güne kadar olduğu gibi, bu geceyi de alnımızın akıyla düzenleyeceğimize olan inancım tamdır. Bu tarz organizasyonlar dışarıdan bakıldığı kadar kolay değildir. Ciddi bir hazırlık ve koordine gerektirmektedir.
Her gece ve organizasyonumuzda olduğu gibi yine Avrupa ve Anadolu yakasından otobüsler kaldırılacaktır.
*Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi Bana gönderilen eleştirileri mümkün olduğu kadar direk köşeme almıyorum. Öncelikli olarak eleştiriye konu ilgili kişi veya kurumla iletişime geçiyorum. Defaaten denememe rağmen sonuç alamazsam o zaman köşeme alıyorum. Bu arada geçenlerde bana iletilen bir konuyu bildirdiğim Belediye başkanımız Sayın Mümtaz Çoban beye ilgisi ve sorunu çözdüğü için teşekkürü bir borç bilirim.

Van Gölü yanına yatmış yamaca,
Gölü seyrederek durursun Ahlat.
Tarihi tamamen bağrına basmış,
Tarihinle birlikte uyursun Ahlat.
(Barış Hayrettin Bilgiç)
Selam ve Dua ile

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.