Ahlatlı Üniversiteli Gençlerimizle Kahvaltı

 Merhabalar sevgili okurlarım. Ata dostu baba yadigarı Ahlat’ımızın değerlerinden, Hacı Zeynel Eyigün’nün vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allahtan rahmet, tüm sevdiklerine sabırlar diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin, yakınlarının başı sağ olsun. Ahlat’ımız bir çınarını daha kaybetmiş oldu maalesef.
Konumuza dönecek olursak, en çok gurur duyduğum noktalardan bir tanesi, Ahlat’ımızın okuyan genç sayısının bölgemiz ortalamasının bile çok üzerinde olmasıdır. Günümüzde devletimizin üst düzey yerlerinde birçok değerli hemşerimizin olduğunu görmekte ayrıca gurur vermektedir bendenize.
Sosyal medyadan da takip ettiğiniz üzere, geçen pazar günü İstanbul Ahlat Derneği olarak burs verdiğimiz üniversite okuyan Ahlatlı gençlerimizle kahvaltıda bir araya geldik. Kahvaltıya hepsi pırlanta ve birbirinden değerli gençlerimiz katılım sağladılar. Hepsinin gözleri ışıl ışıldı. Hukuk bölümünden sağlık ile ilgili bölümlere kadar değişik mesleklerde okuyorlar. Bu tabloyu görmenizi çok isterdim. Çok gurur duydum çok…
Bu gençlerin okumalarına destek olan dernek çatısı altında bulunmaktan da tekrar onur duyuyorum. Onlar Hem Ahlat’ımızın hem de ülkemizin gelecekleri…
Burada önemli noktalardan bir tanesi de, Ahlatlı gençlerimizin birbirleri ile iletişim ve diyalog halinde olmasıdır. Bu durum bizlere gelecek için umut vermektedir. Bizler birbirimizi tanıyoruz ama çocuklarımızı da birbirleri ile tanıştırmalıyız.
Programda, Dernek Başkan Yardımcılarımızdan Bilal Aktaş beyin oğlu Çağatay Aktaş gitarını alıp gelmişti. Çağatay ve Halime Otlu güzel şarkılarla programa neşe kattılar. Daha Sonra Ahlat türkülerini bendenizde olmak üzere hep bir ağızdan seslendirdik.
Tamda o sırada, gençlerimizin Ahlat Türkülerini bilmediklerini ve yabancı kaldıklarını gördüm ve bu beni üzdü. Gerçi geçen yaz Ahlat’ta kaldığım sırada düğünlerde de çoğu türkülerimizin çalınmadığına şahit olmuş ve çok üzmüştüm. Gençlerimize, kültürümüzü, türkülerimizi öğretmemizin elzem olduğu kanaatindeyim.
Kahvaltımıza, Ahlat’a katkı denilince ilk akla gelen isimlerden olan, değerli Şerif Kanık beyde iştirak ettiler. Önümüzdeki yazılarımda, “Ahlata ve Ahlatlıya değer katanlar” yazı dizimde kendisiyle ilgili bilgileri daha detaylı bir şekilde anlatacağım inşallah.
Değerli abim Mehmet Ertekinoğlu, Mustafa Akarsu gibi birçok değerli abilerimizden oluşan 1987 Selçuklu Lisesi Mezunlarıda sürpriz yaparak ziyarete gelip, gençlerimizle tanışıp kendi programları için ayrıldılar.
Velhasıl, Ahlat türkülerimizi, kültürümüzü, geleceğimiz olan gençlerimize öğretmemiz son derece önemlidir. Bu konuda dernek olarak bizlerin görevi olduğu kadar, her bireyin kendince sorumluluğu olduğu aşikardır.
Selam ve dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.