Ahlat’ta Görev Yapanların Ve Ahlatlıların Önü Hep Açık

 Merhabalar sevgili okurlarım. Kubbet-ül İslam olarak adlandırılan üç yerden biridir Ahlat. Türklerin Anadolu’ya giriş kapısıdır Ahlat. Alparslan’ın Otağı, Ertuğrul’un Beşiğinin sallandığı yerdir Ahlat. Dünyanın en büyük Mezarlıklarından birine ev sahipliği (Selçuklu Mezarlığı) yapan yerdir Ahlat.
Tüm bu özellikleri sebebiyle devlet nezdinde, özellikle son yıllarda giderek değeri artmaktadır Ahlat’ımızın. En son Malazgirt Zaferi nedeniyle yapılan etkinlikler, olması gerektiği gibi önümüzdeki yıldan itibaren Ahlat’tan başlayacak. Ahlat’ın Türkiye’de tanınmasında “Diriliş Ertuğrul” dizisinin de katkısını unutmamak gerekir. Bir çok bölümde vurgulayarak Ahlat’ımızdan bahsedilmesi bizim için gurur meselesiydi doğal olarak. Bu noktada girişimlerde bulunan ve çaba sarfeden, önceki Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye başkanımız Mümtaz Çoban başta olmak üzere tüm emeği geçenlere tekrar şükranlarımı sunuyorum.
Geçenlerde ufak bir araştırma yaptım. Ahlat’ta daha önceleri görev yapan bir çok devlet görevlisinin ileriki zamanlarda daha yüksek mevkilere geldiğini öğrendim. Aynı şekilde birçok Ahlatlı hemşerimizin de devletin değişik kademelerinde üst düzey görevlere getirildiğini gördüm.
Mesela Eski Hakim/Savcı İsmail Rüştü Cirit şu anda Yargıtay Başkanı. Eski kaymakamlarımızdan Mustafa Toprak, sırasıyla Diyarbakır, İzmir ve Malatya Valiliği yaptı. Eski Kaymakamlarımızdan; Ahmet Avşar şu an İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Bilal Şentürk İçişleri Bakanlığında Personel Genel Müdürlüğü görevini yapmaktalar. Bunun gibi birçok örnek sayabilirim. Son olarak önceki Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu İçişleri Bakanlığı  İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, aynı şekilde Ahlatlı bir çok hemşerimiz devletimizin üst düzey yöneticiliklerinde görev yaptılar ve dahi yapmaya devam etmekteler. Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanlığında Genel Müdürlük, köylümüz Hamdi Bildirici EPDK Başkan yardımcılığı, Suat Hayri Aka Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, köylülerimiz Nedim ve Erdem Bildirici kardeşler İl Emniyet Müdür Yardımcılığı yapmaktalar. Daha aklıma gelmeyen birçok değerli hemşerimiz yine yüksek makamlarda görev yapmaktalar.
Rabbim hepsinin makamlarını daha yüksek eylesin. İnsan, sevdiklerinin ve hemşerilerinin makam ve mevkileriyle övünmeli ki çok şükür biz övünüyoruz.
Bereketi sadece taşına ve toprağına değilmiş…..  İnsanlarına ve dışarıdan görev yapmaya gelen yetkililere de bolca bereket veren bir diyardır Ahlat.
Vel hasıl; “Ahlat’ta görev yapanların ve Ahlatlıların önü hep açık desem abartmış olmam sanırım… 

Gerçek bir hikaye gibidir Ahlat
Ön sözünde cümleler kısa kalır
Çünkü kahramanları insandır
Sen anlatırsın, hikaye eksik kalır
Ben anlatırım, düşe dalarım
(Güven Ayber)
Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.