Ahlat’ta Sahip Çıkmak ve Veda…

 Merhaba sevgili okurlarım. Bu haftaki köşe yazımda bana göre Ahlat’a sahip çıkmak veya Ahlat’ı sevmek nasıl olur ona değinmeye çalışacağım.

Evet Gerçekten Anadolu’nun Türklere açılışının başlangıcı ve beşiğidir Ahlat. Eminim hepimizde Ahlatlı olmakla övünüyoruz. Özellikle Ahlat dışında yaşayanlar hem övünüyoruz hemde özlemini duyuyoruz veya öyle dile getiriyoruz.

Çok sevdiğim ve sürekli söylediğim bir sözüm vardır; Laf veya Tezahürat ile olmaz hiçbir şey İCRAAT lazım icraat…

Ahlat’ı gerçekten seviyorsak söz yerine icraat yapmamız gerekir. Ahlat Diasporası olarak oturup düşünmemiz gerek, ben Ahlat için ne yaptım ve ne yapabilirim diye.

Aslında o kadarda zor değil memleketimize sahip çıkmak. En basit haliyle, yaz tatillerimizi veya izinlerimizi Ahlat’ta geçirmekle başlayabiliriz. Hatta başlı başına bazen bu bile yeterli olabilir. Şimdi ufak bir hesapla tatili Ahlat’ta geçirmekle nasıl icraat yapmış olacağımızı görelim.

Bu yıl malumunuz, kız kardeşimin düğünü vardı ve bu nedenle 9 kardeş ailelerimizle Ahlat’a geldik. Samimi söylüyorum; Altınları, takım elbiseleri, kıyafetleri, anlayacağınız düğün için gerekli alışverişleri yapmadık ki gelip Ahlat’ta yapalım diye. Sadece bizim ailenin Düğün hazırlıkları, burada yaklaşık 50 kişinin yemesi içmesi gezmesi vb. yuvarlak hesapla 20.000 TL gibi bir rakamı esnafımıza kazandırmış olduk. Abartılı gelmesin fazlası vardır eksiği yoktur. Üstelik bu sadece bizim gibi bir aileye ait. Düşünün bu rakamın onlarca ve dahi yüzlerce aileye çıktığını, Ahlat esnafına çok ciddi bir kazanç sağlanmış olur.

Tabi burada esnafta gelen yazlıkçılara Ahlat’lıya yakışır şekilde ev sahipliği yapmalı ve misafirperverliğini göstermelidir. Birkaç esnafın yaptığı gibi uyanıklık yapmaya çalışmamalı, pirince gideyim derken eldeki bulgurdan da olmamalıdır. Dışarıdan gelen Ahlatlı kendini belli ediyor zaten, esnaflarımız misafirleri gördüğünde selamını esirgememeli ve çay içmeye davet etmelidir.

Görüştüğümüz Mali Müşavir Meslektaşlarım; Nevzat bey Ahlat’a gidişin nedeniyle yaptığın harcamaların yarısına ailecek Antalya, Alanya vb. tatil yerlerinde daha güzel tatiller yapabilirsin diye eleştiriyorlar. Rakamsal veya normal bir mantıkla düşündüğün zaman belki haklılar, Ancak unuttukları bir şey var SILA-İ RAHİM…. Bu kelime yavaş yavaş unutulmaya başlanmış olsa da çok önemlidir.

Tatile Antalya veya benzeri tatil yerine gitsem ne yapacağım, denize girecekmişim (Burada denizin kralı var), havuza girecekmişim ve dinlenecekmişim. En güzel dinlenme burada, havası, suyu en önemlisi ata yadigarı ve baba dostları…

DIŞARIDA YAŞAYAN AHLATLILAR; HADİ GELİN HER YAZ TATİLİMİZİ AHLAT’TA GEÇİRELİM…

Sizi bilmem ama ben baba yadigarlarını, dostları ziyaret etmekten, dualarını almaktan inanılmaz mutlu oluyorum. Bana göre bir selamın veya ziyaretin bir ömür boyu hatırı vardır ve olmalıda…

Bu yıl Ahlat derneklerinin organize ettiği Kültür Haftası etkinlikleri çok güzel ve anlamlıydı. Bu sayede yıllardır Ahlat’a gelmeyen veya gelemeyen bir çok Ahlatlıyı Ahlat’a getirmiş oldu. Bu etkinliklerin ileriki yıllarda daha da geliştirilerek yapılacağına olan inancım tamdır. Bu vesile ile bu etkinlikleri düzenleyenlere ve emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.

Ahlat’ın sorunları olabilir. Bu sorunları dile getirirken yetkili mercilere Lisan’ı hal ile bildirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Eleştirmek çok kolaydır, bende buradan eleştirecek çok konu yazabilirim, ancak ben ilk önce yetkili mercilere kendimce veya bana iletilen sorunları iletiyorum. Eğer belirli süre içerisinde ilgilenilmez ise ondan sonra buradan yazmaya mecbur hissederim.

Eleştiriler yapıcı olmalı ve yetkili mercilerde eleştirileri dikkate almalıdır. Bu şekilde davranışlarda Ahlat’a sahip çıkmanın bir gereği olduğu kanaatindeyim.

Evet, sizler bu yazımı okurken ben İstanbul’a doğru yola çıkmış olacağım. Çok sevdiğim ve Doyamadığım Ahlat’ıma veda etmiş olacağım.

Elimden geldiği kadar davetlere icabet etmeye, ziyaretlerde bulunmaya gayret gösterdim.

Bu vesile ile gerek telefonla, gerek mesaj ve sosyal medya özel mesajlarla beni davet edenlere çok teşekkür ediyorum. Davetine katılamadıklarım veya ziyaret edemediklerim, haklarınızı helal edin, biliniz ki gönlüm sizlerledir.

 

Allah’a ısmarladık, Allah’a emanet olun…

Sevgilerimle…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.