Bu Yazda AHLAT-İSDER Kendine Yakışanı Yapacak

 Merhabalar sevgili okurlarım. Malumunuz üzere Bendeniz 3 dönemdir İstanbul Ahlat Derneğinin (AHLAT-İSDER) Yönetim kurulunda yer almaktayım. AHLAT-İSDER birbirinden güzel işlere imza attı bu güne kadar (Önceki yönetimlerde yer alıp bu dönem olmayan değerli üstatlarımızın da hakkını teslim edip şükranlarımı sunuyorum).
Adnan Ayber başkanlığında yönetim kurulu olarak güzel işler yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz İnşallah. Hatırlayacağınız üzere önceki yıl Ağustos ayında diğer illerdeki Ahlat dernekleri ve AKEV ile birlikte (Kaymakamlık ve Belediyemizin de katkılarıyla) AHLATİ-SDER olarak güzel projelere imza atmıştık ve bu projelerden detaylı olarak daha önceki birkaç köşe yazımda bahsetmeye çalışmıştım.  
Kısaca hatırlayacak olursak; Futbol turnuvası, Van gölü kıyısının temizlenmesi, Bitlis’in tarihi yerlerinin gezilmesi, seyir tepesine çıkma, Bitlis’te toplu büryan yeme, Nemrut gölüne gidip o muhteşem ortamda halay çekme, Van gölünde her sabah erken saatlerde denize girme, yüzme yarışı vb…
Ayrıca AHLAT-İSDER olarak kendi organizasyonlarımızı yapmıştık. Köy okullarına tam set olarak yardımda bulunmuştuk. Burs verdiğimiz öğrencilerimizle öğretmen evinde ve Van Gölüne karşı kahvaltı düzenlemiştik.
Bu yıl (2017) Ağustos ayında da AHLAT-İSDER olarak projelerimiz var. Bu yazda bazı köy okullarına yardım ve destek sağlayacağız. Öğrencilerimize kırtasiye, kıyafet vb. içeriği henüz netleşmemiş olan paket yardımında bulunacağız inşallah. Yine burs verdiğimiz Ahlatlı üniversite öğrencilerimizle bir araya geleceğiz.
Yönetim olarak burs meselesine çok önem veriyoruz. Zira çok zor ama bir o kadarda gurur verici bir proje. Düşünsenize küçük bir ilçenin derneği olarak 140 civarında Ahlatlı üniversite öğrencimizin eğitimine katkı sunuyoruz. İnanın nüfusu milyonu bulan bir çok il dernekleri bile bunu başarabilmiş değil.
Bu öğrencilerimiz belirli mevkilere ve yerlere gelecekler, dolayısıyla da Ahlat’a ve Ahlatlıya katkı sunacaklardır. Deyim yerindeyse Ahlat’ın geleceğine yatırım yapmış oluyoruz. Burs meselesinde işi profesyonel boyuta taşıyarak bir sistem oturttuk, burslarımızı geri dönüşümlü hale getirdik. Böylece bir sistem oluşturarak ileriki yıllarda yeni üniversite okuyacak hemşerilerimizin de bu güzel destekten faydalanmasını amaç edindik.
Burs verdiğimiz öğrencilerimizden üniversiteyi bitirenler oldu. Yönetim olarak mezunlardan beklentimiz; Nasıl ki Kendilerinin ihtiyaçları varken destek aldılarsa, kendileri gibi ihtiyacı olan yeni okuyacak kardeşlerine aynı şekilde destek olmalarıdır. Daha açıkçası verdikleri taahhütleri yerine getirerek geri ödemelerine başlamalarıdır. Bizim Ahlatlı gençlerimize yakışanda bu değilmidir zaten?
Henüz karar aşamasında olan daha birçok projemiz var bu seneki Ağustos ayı için, onları da netleştikçe paylaşmaya çalışacağım inşallah.
Son olarak, geçtiğimiz Ağustos ayında olduğu gibi bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan ve içeriği henüz netleşmemiş Ahlat Kültür Şenliklerine de  yine destek vereceğiz.
Vel hasıl; Bu yazda AHLAT-İSDER kendine yakışanı yapacaktır merakınız olmasın…

Gerçek bir hikaye gibidir Ahlat
Ön sözünde cümleler kısa kalır
Çünkü kahramanları insandır
Sen anlatırsın, hikaye eksik kalır
Ben anlatırım, düşe dalarım.
(Güven Ayber)

Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sedrettin Akdemir
Sedrettin Akdemir - 7 yıl Önce

Bu güzel calismalarinizdan dolayı çok teşekkür ederim. Calismalarinizin devamını dilerim. Sizinde yüreğinize sağlık.