Çat Kapı-2

 Merhabalar Sevgili okurlarım.

Geçen haftaki Çat kapı yazıma devam edeceğiz bu yazımızda.

Geçen haftaki yazımda ilk gittiğim evde kapının ÇAT diye yüzüme kapatıldığını anlatmıştım.

(Bir iki gün sonra Markette alışveriş yaparken biri ısrarla Başkanım, Başkanım diye sesleniyordu. Dönüp baktığımda; “Başkanım hakkınızı helal edin geçen gün benim evime iftar saatinde gelmiştiniz ve ben kapıyı suratınıza kapatmıştım. Sizden çok özür diliyorum hakkınızı helal edin. Şok olmuştum daha önce böyle bir olaya şahit olmadığım içinde inanamamıştım. Araştırdım gerçekten Çat Kapı yapıyormuşsunuz, lütfen tekrar gelin” dedi. Bende önemli olmadığını söyleyip ayrıldım.)

 Neyse biz devam edecek olursak; Bu kez sahur saatinde Çat kapı yapmaya karar verdim. Bu daha riskliydi zira sabaha karşı ev halindesiniz ve tanımadığınız biri kapınızı çalıyor, siz olsanız ne tepki verirdiniz?  Yine rastgele bir bloğa girip rastgele bir kata çıkıp bir kapıyı çaldım. Kapının arkasından Bir bey, kim o diye seslendi. Ben Toki Dernek Başkanıyım, Sahur sofranızda bana da yer var mı dedim. Yaklaşık 2 dakika hiç ses gelmedi. Daha sonra  Evin hanımı “ Ne bekletiyorsun adamı, davet etsene içeri “diye seslendi. Bende Hayır, lütfen 3 dakika kadar ben burada beklerim ev müsait olunca girerim dedim. Ve 2 dakika sonra kapıyı açtılar bende içeri girdim. Şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyordu. Evde Anne Baba 13-14 Yaşlarında yakışıklı bir genç ve 5-6 yaşlarında çok tatlı bir kız çocuğu vardı. Neyse selamlaşmadan sonra oturduk. Hala şaşkınlar ve ne diyeceklerini bilmiyorlardı ben konuya girdim. Gördüm ki komşu komşunun kapısını çalmaya çekinir olmuş, kapı çalmanın zor olmadığını anlatmak için böyle bir proje geliştirdim dedim. Ortamı yumuşatmak içinde iftarda kapının yüzüme kapatılmasını anlattım çok güldüler… Neyse, tanışma evresinden sonra sahur yaklaştığı için evin hanımı hazırlıklara başladı. Evin beyi bir fabrikada Asgari ücretle çalışıyormuş. Durumlarının da iyi olmadığı her halden belliydi. Sofraya oturduk, inanılmaz sıcak kanlı inanılmaz insancıl Anadolu insanlarıydı. Yaptığım olayın inanılmaz olduğunu ve çok etkilendiklerini söylediler. Gelen misafir özellikle Ramazan ayında gelen misafir on getirir birini yer dokuzunu da bırakır dedi evin hanımı. Samsunlu ve muhafazakâr olan bu aile gerçekten de kişiliklerini ve nereden geldiklerini unutmayan insanlardı. Evin beyi bu olaydan çok etkilendiğini ve tanımadığı komşuların kapılarını çalacağına söz verdi.  Bolca sohbetten sonra Allah evinizi şen etsin deyip sahur bittikten sonra ayrılıp evime doğru yol aldım.

 Bir sonraki gün iftarda yine başka bir blokta başka bir dairenin kapısını çaldım. Aynı kelamları ettim, tereddütsüz kapıyı açtı evin hanımı ve içeri girdim. Bu kez ben şaşırmıştım.-J) İftar yaklaştığı için yer sofrası hazırdı. Ve birazdan ezan okundu. Besmele çekip orucumuzu açtık ve yemek yerken bir yandan da sohbet ediyorduk. Onlarda çok şaşırmışlardı ve alışık olunmayan bir durum dediler. Evin hanımı “Başkanım benim bey biraz çekingendir, onu da yanına alıp biraz staj yaptırsan” dedi koptuk gülmekten.  Bu aile ise Erzurumlu has dadaşlardandı. Sohbet muhabbet derken ayrılma vakti geldi ve Teşekkür edip ayrıldım.

Gece Sahurda ise TOTAKDER Genel Sekreterimiz Necati Sönmez’in evine çat kapı yaptım. Öyle ya Çat kapı bu sırf tanımadıklarıma değil tanıdıklarıma da yapacaktım.

Daha sonraki birkaç gün iftarda Dernek başkanı olmam sebebiyle belediye vb. kurumların davetine iştirak ettim. Ve yine çat kapıya kaldığım yerden devam ettim.

Sonraki yaşadıklarımı da sonraki haftaya anlatacağım kısmet olursa..

 Sofra misafirin önünde bulunduğu müddetçe, melekler ev sahibi için istiğfar ederler  (Taberani)

İstiğfar eden Meleklerinizin bol olması dileğimle, sevgiyle kalın..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.