Gerçek Ramazan Ayı ve Oruç…

 On bir ayın sultanı Şehr-i Ramazan geldi hoş geldi. Bu ayın bereketi ve feyzi ile şenlensin tüm evler ve gönüller.

Ramazan Ayı oruç tutarak dinimizin farzlarından birini yerine getirme ayıdır. Oruç tutmak, aç insanın halini anlamak için farz kılınmıştır. Oruçlu iken ve ramazan ayında bu ayın ruhuna uyan tutum ve davranışlarında bulunmaz gerekir şüphesiz.

Tamda burada maalesef yine eleştirilerde bulunacağım. Bir yandan oruç tutuyor bir yandan da yine insanları incitmeye, kırmaya ve israf etmeye devam ediyoruz. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin pekişmesi gereken, paylaşımların arttığı bir ay olmalıdır. Peki günümüzde gerçekten de öylemi.

Maalesef hayır. Aynı Normal günlerde olduğu gibi ramazan ayında da aynı tutum ve davranışlarda bulunmaya devam ediyoruz. Acaba kaç kişi gerçekten muhtaç olanlara yardım edecek. Kaçımız aç insanları doyuracağız. Hangimiz küs veya kırgın olduğumuz insanların gönlünü alacak. Acaba kaç kişi komşulara iftara giderek veya davet ederek bu sevaptan nasibini alacak.

Evet dediğim gibi oruç tutmak demek sadece aç kalmak değildir ve olmamalıdır. Aç insanları düşünmek, kimsesizlerin kapısını çalmak, muhtaçlara yardım etmek, gönül almakla tuttuğumuz oruçlar gerçek değerine ulaşmış olur ancak.

Gereksiz ve İsrafsız iftar ve sahur sofraları olmalı. Aç insanları anlamak için oruç tuttuğumuz günlerde aşırı lüks sofralarla o aç insanları anlamamız mümkün değildir zira..

Komşularla birlikte iftar açmak en güzel davranışlardan biri olacaktır. Bu paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın en güzel kanıtı olacaktır.

Kısmet olursa bu ramazanda Totakder başkanı olarak Tuzla Toki’de toplu iftar yapma projemi hayata geçirmeyi düşünüyorum, inşallah muvaffak oluruz. Tabii burada çok ciddi bir konut ve nüfus olduğu için, bu projeyi ancak bloklar bazında uygulamak arzusundayım, umarım başarırız.

Tahminim bu sene ramazanda Ahlat’ta olamayacağım. Dolayısıyla tadı ve lezzeti hep aklımda olan o iftar davetlerine maalesef katılamayacağım. Ne kadarda güzeldir Ahlat’ta akraba ve dostların davetleri ile kalabalık olarak yapılan iftarlar. Şimdiden bundan mahrum kalmanın üzüntüsünü yaşıyorum. İnşallah bu yıl bunu Tokide telafi etmeye  çalışacağım.

Yeri gelmişken geçen yıl facebook ta baya takip edilen ve ilgi uyandıran, ÇAT KAPI projeme bu yılda devam edeceğim inşallah.

Genelde ifade ettiğim gibi, Gösterişten uzak, paylaşmanın tadına varıldığı, ihtiyaç sahiplerine yardımların yapıldığı, gönüllerin kırılmadığı ve dahi gönüllerin alındığı bir ramazan geçirmek ve geçirmeniz dileğimle...

Hayırlı Ramazanlar..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.