İki Seçim

 Her insanın hayatını olumlu  olumsuz, etkileyen oldukça  kritik iki önemli seçim var. Biri “,” diğeri ise, “eş”tir.

İşini ve eşini isabetli seçemeyen insanların, mutlu olmaları mümkün değildir. Çünkü insanlar, zamanlarının çoğunluğunu iş yerinde işleriyle, evlerinde ise, eşleri ile geçirirler.

İyi bir eş, evi “cennete” çevireceği gibi, kötü bir eş de, evi “cehenneme” çevirir. Hele işinizi de isabetli seçmemişseniz; hayat hepten çekilmez olur.

Zinhar işini sevmeyen biri, evinden işine; eşini sevmeyen biri de, işinden evine gitmeyi hiç istemez. Bir de hem işini, hem de eşini isabetli seçmemişse; telafisi mümkün olmayan sorunlar yaşaması demektir.

Bir ömrün böyle tüketildiğini düşünün!...

İşte böylesi bir hayat yaşamamak için, bu iki kritik seçimi yaparken çok mantıklı karar vermeli. Bu iki kararda duygular akıla hüküm ediyorsa, yanılmak kaçınılmazdır. Duygu akıla değil; akıl duyguya yön vermeli.

Bu günlerde üniversite tercihlerini yapmaya çalışan öğrenciler iki seçimden biri olan meslek seçiminin heyecanını dolayısıyla stresini yaşadıklarını hissetmemek mümkün değil.

İnşallah, bu iki seçimden biri olan meslek seçiminin heyecanı mutlulukla son bulur.

Her şeyden önce kendi kişiliğinize ve karakterinize göre eş; kendi ilgi ve yeteneklerinize göre de iş, seçebilecek kadar kendinizi tanımalısınız.

Çünkü bu iki seçimi isabetli yapmak demek; ''başarılı'' ve ''mutlu'' olmak demektir.

Tam anlamıyla kendindeki yetenekleri fark etmeyen dolayısıyla kendi yetenekleri doğrultusunda tercih yapmayan öğrencilerin isabetli tercih yapmaları mümkün değil.

Bir insan kendini tam olarak keşfetmemişse, kendisiyle ilgili alacağı bütün kararlarda yanılması büyük olasıdır.

Öncelikle kendi ilgi ve yeteneklerinizi, en önemli kriter olarak kabul edip; mahalle baskısının etkisine girmeden, uzman kişilerin rehberliğinde tercihler yapmalısınız.

Tecrübe sahibi insanların da önerilerini değerlendirmeli. Ama kesinlikle seçeceğiniz meslekte yeteneklerinizi ve geleceğinizi mutlaka görebilmelisiniz.

Ayrıca hayalinizdeki mesleği seçerken kesinlikle üniversitelerin ismine ve bulunduğu il ile tercihlerinizi sınırlamayın. Hayalinizdeki mesleği seçerseniz; üniversite yetersizliğinden oluşan eksiklerinizi özel çaba ve azminizle gidermeniz mümkündür. Unutmayın ki; en fazla o ilde bulunacağınız 4, 5 yıldır. Ama isabetsiz ve sevmediğiniz bir mesleği  seçerseniz; ömür boyu o meslekte çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

Yani sırf size göre güzel il ve üniversiteye gitmek için hayalinizdeki meslekten vazgeçmeyin.

Hayatınızda alacağınız bütün kararların akıl dolu ve isabetli olması dileğiyle. Her şey, özellikle işiniz ve eşiniz gönlünüzce olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.