İstanbul’da 4. Bitlis Günleri...

 Merhabalar sevgili okurlarım. Geçtiğimiz hafta İstanbul Maltepe sahil alanında 4. Bitlis günleri etkinlikleri düzenlendi. Dört gün süren etkinliklere ilgi oldukça yoğundu. Bitlisli hemşerilerimiz birbirleriyle bol bol hasret giderip hasbihal yaptılar. Devasa alanda 3 çadır kurulmuş ayrıca alanı boydan boya kaplayan ve memleketimizin yemeklerinin satıldığı stantlar kurulmuştu.
1. Çadırda İlimiz ve ilçelerine ait kaymakamlık ve belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumların stantlarından oluşuyordu.
2. Çadırda Bitlis yöremize ait çeşitli ürünlerin satıldığı stantlar bulunuyordu. Cevizden Bala, peynirden fasulyeye, Bastondan kayısıya ne ararsanız vardı çadırda.  Bu sayede hemşerilerimiz ve misafirler Bitlis’imize ait ürünlerden bolca temin etme şansı buldular.
3. Çadır ise konser ve kültürel etkinlikler için kurulmuştu.
Bitlis günlerine ; Bitlis Milletvekilleri, Bitlis Siyasi Parti başkanları, İlçe siyasi parti başkanları, STK lar ve çok sayıda hemşerimiz katılım sağladılar. Milletvekillerimiz Vahit Kiler – Cemal Taşar, İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Ak Parti Bitlis  il Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis  İl tarım Müdürü Fatih Asak, Bitlis İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis İl Meclis Üyesi Erhan Akarsu, Ahlat Belediye başkanı A. Mümtaz Çoban, Ak Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Kaymakamı Arif Kahraman, Göroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Mutki Kaymakamlığı, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy katılım sağladılar. Sivil Toplum Kuruluşları olarak; Adnan Ayber Başkanlığında-Nevzat Ertekinoğlu-Metin Avcı-Sungur Kaptan-Sedrettin Akdemir-Serpil Akyer Oruç-Günay Aydaner Babacan(Neredeyse tam kadro) AHLATİSDER, Yaşar İzsiz Başkanlığında BİDEF, Bilal Adabağ başkanlığında BİGİAD, Ahmet Eren Başkanlığında BETAV, Selim Korkmaz Başkanlığında BİTLİS PLATFORM, Celal Cerenoğlu Başkanlığında Sultanbeyli Bitlis Derneği, Abdulbeşir Ceylan Başkanlığında BİKAV, Kocaeli Ahlat Derneği yönetim kurulları katılım sağladılar. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Erdal Necip YARDIM Himayesinde Bitlis Eren Üniversitesi, Güzeldere Spor Kulübü, DAKA, Tatvan Şehit Aileleri Derneği TAŞGAD ve birçok kurum ve kuruluş katılım sağladı. Katılım sağlayan Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl Ahlat kaymakamımız katılamadılar, Ahlat Belediye Başkanımız A. Mümtaz Çoban Liderliğinde; Kürşat Nacaroğlu - Sedat Alçiçek-İkram Sevimli-Geylani Adıyaman-İlhami Gülşen-Necdet Şarkbülbülü-Güven Gültay-Refai Gökbulak-Osman Gülsar-Bilal Dursun-Muhammet Kahraman-Burak Albayrak-Muammer Kırklar-Gürbüz Gülsar ve Ulaş Çardak AHLATIMIZI temsilen katılım sağladılar. Özellikle Ahlat ekibimizin İlgi alakası ve Yoğun gayretleri görülmeye değerdi. Ahlat Belediye Standı ve Arkada sürekli dönen video gösterimi mükemmeldi. Son Gün benimde ekibe katıldığım ve türkü söylediğim Ahlat Türküler Korosu da muhteşemdi. Koronun videolarını benim facebook hesabımdan izleyebilirsiniz. Ayrıca Ahlat Belediyemizin Yeni Ahlat Tanıtım filmi de muhteşem olmuştu. Sıcak Karşılamaları, ilgileri ve gayretleri için Ahlat ekibimize çok teşekkür ediyorum sağ olsunlar. En yoğun ilgiyi gören stant, samimi sohbetlerin olduğu stant Ahlat standıydı. Bütün stantlarda sohbet ettik, Sohbetler içten ve Samimiydi. Bu tarz etkinlikler sayesinde hemşeriler birbirleriyle hasret gideriyorlar. Tabi yaklaşan seçimler nedeniyle sohbetler içerisinde siyasette vardı. Benim tüm bu sohbetlerden çıkardığım, gelecek yerel seçimlerde Ahlatımızdan bolca Belediye Başkan Aday Adayının çıkacağı yönünde.
Dikkatimi çeken; Ahlattayken halkla yaptığım sohbetlerden sonra buradaki sohbetlerde de Ahlat belediye Başkan Adayı olarak insanların Adem AYDOĞDU ismini sıkça dile getiriyor olmalarıydı. Tabi bu konuda Adem beyin fikirlerini henüz öğrenebilmiş değilim. Gelecek Yazılarımda bu konuda ayrıca fikirlerimi beyan edeceğim.
Bizim için asıl olan Ahlattır. 
Selam ve Dua ile

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.