İstanbul’da Muhteşem Ahlatlılar Gecesi

 Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’daki Ahlatlılar, derneğimiz İstanbul Ahlat Derneği (AHLATİSDER) aracılığıyla buluştu. Başlıkta da belirttiğim gibi gerçekten de muhteşem bir gece oldu. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz geceye bu yıl birkaç ay önce kaybettiğimiz Ahlatımızın yetiştirdiği Duayenlerden Rahmetli Muzaffer Sayın’ı anma ismiyle gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ahlatlı hemşehrilerimiz gecemize yoğun ilgi gösterdier. Avrupa ve Anadolu yakasından otobüslerle servis yapıldı. Sarıyer Kültür Merkezinde düzenlenen geceye 600’ün üzerinde katılım oldu. Gecemizde Ahlatlı Sanatçımız Mustafa Akarsu, yine Bitlisli sanatçılar Gürhan Ötün, Ahlat’lı Şükran ve  Kamil Akbaba iştirak ettiler. En büyük sürpriz Sanatçı Mustafa Topaloğlu’nun gecemizde misafir olarak sahneye çıkmasıydı. Ahlatlılar sanatçıyla fotoğraf çektirmek için (bende dahil) yoğun çaba harcadılar.

Mustafa Akarsu her zamanki gibi gecemizi renklendirdi. Ahlatlılar davul zurna ile de doyasıya eğlendiler. Çekilişler yapıldı, yemekler yenildi. Derneğimiz aracılığıyla Ahlatlılar birbiriyle doyasıya hasret giderdi. Gecede beni etkileyen en önemli konuşmayı yine Ahlat’ımızın değerlerinden Yunus Ensari’nin konuşması oldu; “Ben 97 yaşındayım, sizlere tavsiyem Ahlatlılar olarak birbirinizle bağınızı koparmayın, birbirinizle alış veriş edin. Ahlatlı Ahlatlıyla ticaret yapsın, yeni nesilleri de birbiriyle buluşturun” cümleleri gerçekten dinlenmeye değerdi. Geceye ismini verdiğimiz rahmetli Muzaffer Sayın’ın eşi Türkan Sayın duygu dolu anlar yaşadı. Derneğimize katkı sunanlar ödüllendirildi. Türkülerle, halaylarla Ahlatlı hemşehrilerimizin eğlencesi gerçekten görülmeye değerdi. Şahsım ve Dernek Yönetim Kurulu adına gecemize katılan ve katkı sunan tüm Ahlat’lı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.

Gecede elde edilen gelir, Ahlatlı ünversite öğrencilerine burs olarak kullanılacak olması Ahatlılar için ayrı bir onur olsa gerek. Derneğimiz 100’ün üzerinde öğrenciye bu yıl burs vermekte. Başkan yardımcısı olduğum  AHLATİSDER yönetimi olarak Ahlatlıları bir araya getirmeye devam edeceğiz. Sırada bahar ayında yapacağımız piknik var. İnşallah o zamanda piknik ile ilgili yazımızı da yazarız. Başkanımız Adnan Ayber ile yeni yönetim gerçekten güzel işlere imza atıyor, atmaya da devam edecek.. Anlatacak çok şey var ama özetle gecemiz böyleydi..

Ahlatlı olmaktan gurur duyduğumu belirterek yazıma son veriyorum. Haftaya Perşembe başka bir yazı ile görüşmek üzere, Sağlıcakla kalın...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.