Müslümanlar! ve Güç

Merhabalar sevgili okurlarım. Öncelikle sevgili kardeşim Yrd. Doç. Dr. Servet Ertekinoğlu’nun Şiir kitaplarından sonra “Acıyı Tadeyler Bir Çift Kederli Göz” adlı Hikaye Kitabının çıkmış olmasından duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. Allah yolunu açık etsin, güzel insanlarla karşılaştırsın onu ve dahi hepimizi. Dünyada yaklaşık 1 Milyar 700 Milyon Müslüman yaşadığı tahmin edilmektedir. Ne yazık ki bu nüfusun büyük bir çoğunluğu açlık, sefalet ve işkencelerle dolu bir hayat sürmekte. Hangi birinden bahsedelim ki?
Mesela Arakan; Sırf Müslüman oldukları için insanın yüreğini sızlatan işkenceler görüyorlar. Diri diri yakılıyorlar. Ellerinin üzerinden motosikletlerle geçiyorlar. Çocuklar bile üzerlerine çıkılarak akıl almaz işkencelere maruz kalıyorlar. Bunları yazarken bile ellerim titriyor.
Doğu Türkistan’da (Çin Urumçi), yine akıl almaz işkencelere maruz kalıyorlar. Çeçenistan’da yıllarca işkencelerle mücadele ettiler ve hâlâ işkence görmeye devam ediyorlar. Filistin denilen bir millet ve toprakları yok olmak üzere. İnternette araştırırsanız topraklarının nereden nereye geldiğini çok daha net görürsünüz. Dedim ya, hangi birinden bahsedeyim ben.
Neredeyse hiçbir Müslüman ülkesinde huzur ve rahat yok. Pakistan, Afganistan, Libya, Ürdün, Lübnan, Mısır, Yemen, Irak, Suriye….. Hepsinde iç savaşlar, terör örgütleri!!, İktidar ve güç kavgaları…
Tabi olan bu ülkelerde yaşayan, tek suçu Müslüman olan masum ve mazlumlara oluyor. Hiç rahat yüzü göremiyorlar. Her gün ölüm, her gün katliam ve her gün acı. Düşünüyorum da, neden batı ülkelerinde veya Müslüman olmayan ülkelerde bunlar olmuyor. Tabi böyle şeyleri Müslüman olmayan insanların yaşamasını istediğim için sormuyorum kendi kendime. Nedenini sorgulamaya çalışıyorum sadece. Burada en önemli etkenin güç olduğu ağırlık basıyor bende.
Selçuklu ve özellikle Osmanlı döneminde böyle zulümler yok denecek kadar azdı. Çünkü Hristiyan diğer bir ifadeyle Haçlı zihniyetinin karşısında, birlik içerisinde, Şeyh-ül İslamı olan güçlü imparatorluklar vardı ve buda dünyada denge unsuru oluyordu doğal olarak. Bunun farkında olan haçlı zihniyeti de İmparatorlukları hep aynı yöntemlerle ve ağırlıklı olarak içten çökerterek, Müslüman devletçikler oluşturdular. Bu devletlerin başlarına da kendileriyle işbirliği yapacak Diktatör veya emir eri yönetimler getirdiler. Müslümanları parçalara böldüler, Ümmet bilincini yok edip milliyet bilincini empoze ettiler. Özellikle son asırda, terör örgütleri icat edip, Müslüman devletlerinin neredeyse tamamını karıştırıp, kendilerine müdahale bahaneleri ürettiler.
Velhasıl, güzel ve cennet vatanımız Türkiye ile 3-5 Petrol zengini (Arabistan,Kuveyt,BAE,Katar, Bahreyn) Müslüman ülkenin haricinde, Müslümanlar için hep acı ve gözyaşı var maalesef.  Bunun en büyük nedeni önce kendi içlerinde olmak üzere, güçlü ve birlik olmayı beceremeyen Müslüman Ülkeler! ve dahi Müslümanlar! değil mi sizce de?Sadece Haçlı zihniyetini suçlamak kolaycılıktır bana göre. Asıl madalyonun öbür yüzünü iyi ve doğru bir şekilde irdelemek gerektiği kanaatindeyim. Gelecek birkaç köşe yazımda bu konularla ilgili bir şeyler kaleme almaya çalışacağım inşallah…
Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.