Ahlat İçin…..

Merhabalar sevgili okurlarım. Özellikle dışarıda olan Ahlatlılar memleketlerini tanıtmak için çaba gösteriyorlar. Bende Youtube da “Ahlat ve Ahlatlılar” adında bir kanal oluşturdum. Abone olmanızı ve videoları beğenmenizi rica ediyorum.
Dediğim gibi Gurbette olan Ahlatlılar, Tarihi ilçemiz Ahlatı tanıtmak için çaba sarf ediyorlar. Başta Ahlat dernekleri olmak üzere, bireysel olarak da gönüllü hemşerilerimiz Ahlat adını herkese öğretmeye çalışıyorlar. Ayrıca Ahlatlılar arasındaki iletişimi arttırmak için uğraşıyorlar.
Yönetiminde olduğum için söylemiyorum; bu konuda en başarılı dernek olarak İstanbul Ahlat derneğini gösterebilirim. Yönetim kurulu olarak yaklaşık 5 yıldır çok güzel projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Kısmet olursa bu yıl sonbaharda Kongre olacak. Yeni Yönetimde olurmuyum olmazmıyım şimdilik karar vermiş değilim. Her şeyin hayırlısı diyelim.
AKEV (Ahlat Kültür Vakfı) Ankara’da aynı şekilde Ahlat tanıtımı ve Ahlatlılar arasındaki iletişimi arttırmak için çabalarını sürdürmektedir. AHLATİSDER ve AKEV bu yıl birlikte daha doğrusu koordineli bir şekilde burs vermeye başladı. Bu koordine neticesinde daha adil bir burs verme siteminin devreye girdiğini söyleyebilirim.
Kocaeli Ahlat derneği, Manisa Ahlat derneği, Antalya Ahlat Derneği, İzmir Ahlat Derneği, Van Ahlat derneği, Ahlat’ı tanıtmak ve Ahlatlılar arasındaki bağları güçlendirmek için yoğun bir çaba içerisindeler. Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Derneklerin yanı sıra bazı değerli Ahlatlı hemşerilerimizde, şahsi olarak Ahlat ve Ahlatlılara faydalı olmaya çalışmaktalar. Yücel Gökbulak, Behlül Şerefoğlu, Mustafa Akarsu, Bendeniz ve daha ismini sayamadığım nice değerli hemşerilerimiz, Ahlat’ı  tanıtma ve Ahlatlıya fayda sağlama gayreti içerisindeyiz.
Bana birçok mesaj ve mail geliyor. Ahlat’taki durumlarla ilgili şikayet ve bana sitemlerden oluşuyor genellikle. Neden gönderdiklerimizi yazmıyorsunuz diye sitem ediyorlar. Neden eleştirmiyorsunuz diyorlar.
Benim sosyal alemde en az Ahlatlı kadar, Ahlatlı olmayan arkadaşlarım var. Benim köşemden eleştiri yapmam Ahlat’a hizmet etmeyecek tam tersi Ahlat’ımızın adını lekeleyeceği kanaatindeyim.
Ancak yine de bana gelen şikayetleri direk ilgili kurum veya yetkili kişiye bire bir ilettiğimden de emin olsun değerli hemşerilerim. İşte bu girişimim netice almaz isem o zaman köşeme taşımayı düşünürüm.
Vel hasıl; Derneklerin çalışmaları, Bireysel çabalar ve benim Her şeyi köşeme taşımamam; Ahlat için….

Kalınca bir kitap gibidir Ahlat
Ciltlere de kütüphanelere de sığmaz
Sen anlatırsın, yarım kalır
Ben anlatırım, kelimeler utanır
O konuşur, tarih susar, felsefe susar, sanat susar
(Güven Ayber)

Selam ve Dua ile

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İsmet ertekinoglu
İsmet ertekinoglu - 6 yıl Önce

Ahlat için değer başarılar