Ahlat-İsder’den Bir Proje Daha...

 Merhabalar sevgili okurlarım. Malumunuz üzere yaklaşık 5 yıldır, İstanbul Ahlat Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (AHLAT-İSDER) Yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığı görevini icra etmeye çalışıyorum.
Dernek Yönetimi olarak Adnan Ayber başkanlığında, bu güne kadar birbirinden muhteşem projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Sosyal medyadan takip ettiğiniz gibi yapılan işlerimizi mümkün olduğu kadar sizlerle paylaşmaya gayret gösteriyorum. Hepsi birbirinden değerli ve pırıl pırıl, yaklaşık 140 Ahlatlı öğrencimize burs vermeye devam ediyoruz.
İstanbul’daki hemşerilerimizi birbirleri ile görüştürmeye, hasretlerini gidermelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu amaçla her yıl, gece, piknik, kahvaltı vb. organizasyonlarla bunu sağlamaya çalıştık. Geçtiğimiz yaz Ahlat’ta Kültür haftası etkinlikleri çerçevesinde, diğer Ahlat Dernekleri ile işbirliği içerisinde muhteşem organizasyonlara imza attık. 4 köy okulumuza giyecek ve kırtasiye yardımı, Van gölü sahilini temizleme, Van Gölünde yüzme yarışı, Nemrut dağı ve turistik yerlere tur, futbol turnuvası vb. muhteşem organizasyonlar icra ettik. Bu yaz ayında yine muhteşem organizasyonlara imza atacağımızdan şüpheniz olmasın.
Geçtiğimiz kış aylarında, 4-5 okulumuza “Çocuklar Üşümesin” kampanyamız çerçevesinde (mont, bot, atkı, bere, eldiven vb.) giyecek seti gönderdik.
AHLAT-İSDER Yönetimi olarak, yeni bir projeye daha imza atıyoruz İnşallah. Önümüzdeki günlerde sosyal medyadaki hesabım ve dernek sayfasından da ilan edeceğiz. Malumunuz üzere İstanbul’da azımsanmayacak kadar işadamı hemşerimiz var. Yine aynı şekilde iş hayatında çalışan hemşerimiz de var.
Bizde dernek olarak, bu iki kitleyi buluşturmaya ve hatta Ahlatlı olmayan işyerlerine de hemşerilerimizin işe yerleştirilmeleri hususunda katkıda bulunmaya karar verdik. İnternet sayfamızda işveren bölümü ve iş arayan bölümü oluşturup bu iki kitleyi birbiriyle buluşturma amacındayız. Ayrıca bizlerin çevremizde bildiğimiz iş taleplerini de burada paylaşıp, işyerlerine hemşerilerimizin başvurması için aracılık yapmaya çalışacağız. Lütfen sizlerde İstanbul’daki Ahlatlı işverenlerin bilgilerini tarafımıza bilgi veriniz ve www.ahlatisder.com internet sitemizi takip edip, çevrenizdekilere de takip etmelerini öneriniz. An itibariyle beni takip etmeyede devam ediniz. -J)

Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.