AHLAT HEM’DEN KARMA HAT SANATLARI SERGİSİ

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğretmen ve kursiyerlerin çalışmalarından oluşan “Geleneksel Karma Hat Sanatları” sergisi açıldı.

AHLAT HEM’DEN KARMA HAT SANATLARI SERGİSİ

 Ahlat Halk Eğitim Merkezi’nde açılan sergiye Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rafet Akgün kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımın büyük olduğu serginin açılış konuşmasını yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden; “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce her yıl geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Haftası Geleneksel El Sanatları Karma Hat Sergisi’ne hoş geldiniz. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde öğretmen ve kursiyerlerin çalışmalarından oluşan bu sergimiz haftanın önemine ayrı bir önem katmıştır. Anlamlı ve bir okadar da emek verilerek hazırlanan bu eserlerin yapımında ve serginin hazırlanmasında emeği geçen başta Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerini, öğretmenlerini ve kursiyerlerini yürekten tebrik eder ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayıp sergimizi onurlandıran başta ilçe kaymakamımız sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na, Belediye Başkanımız sayın A.Mümtaz Çoban’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise şunları söyledi; “İlçemizde kültür ve sanat kategorisinde yapılan faaliyetler artık burada da bu tür ürünlerin daha ihtişamlı bir şekilde hayat bulmasına vesile oluyor. Bizde bu sürece katkı sunan başta kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün kurumlarımıza ve değerli hocalarımıza şükranlarımızı belirtiyoruz. Kutlu Doğum haftası çerçevesinde gerçekleştirilen bu faaliyetin ilçemize ve insanımıza hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum. Sergimiz ilçemize hayırlı olsun.”
Son olarak bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; “Dünya var olduğundan beri şüphesiz bu yeryüzü belki yüz binlerce sanatçı görmüştür. Ama sanatçıların en büyüğü dediğimiz zaman hazreti Allah’ın adını anmamız lazım. Çünkü yarattıklarının hepsinin içerisinde büyük bir düzen, büyük bir nizam, büyük bir intizam ve büyük bir denge var. Allah herşeyi yaratırken belli bir denge, belli bir letafet, belli bir incelik içerisinde yaratmıştır. Kur’an-ı Kerim’i de indirirken yine böyle bir incelik, yine böyle bir sanat, yine böyle bir melodinin içerisinde indirmiştir. Belki de Kur’an-ı Kerim’i indirilebilecek en nadide alfabe ile en süslü alfabe ile yeryüzüne indirmiştir. Gerçekten batı dünyasının nasıl kendine ait sanatları ve sanatkârları varsa doğu dünyasının, İslam dünyasının da kendine ait sanatları ve sanatkârları olmuştur. Bize ait olan sanatlardan bir tanesi de bu hat sanatıdır. İslam dünyasında şöyle bir laf vardır; Kur’an-ı Kerim Mekke’de indirilmiştir, Mısır’da okunmuştur ama İstanbul’da yazılmıştır. Gerçekten Kur’an-ı Kerim’i yazanların içerisindeki en kabiliyetliler bizim milletimize aittir. Bu millet hat sanatının üstadı şeyh Hamdullah efendi gibi veya Üsküdarlı Hasan Çelebi gibi büyük hattatlar yetiştirmiştir. Kendi memleketimizde de Ahlat’ta da bu sanata ilginin bu seviye de olması, bu kadar takipçisinin olması, çok fazla örneklerinin olması beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Başta Milli Eğitim Müdürümüz, Halk Eğitimi Merkezi müdürümüz, değerli kurs hocalarımız ve değerli kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür eder, bu serginin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.
Konuşmanın ardından serginin açılışını protokol eşleri yaptı. Açılıştan sonra Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve davetliler öğretmen ile kursiyer öğrencilerin yaptığı hat sanatı eserlerini ilgiyle incelediler. Büyük emeklerle hazırlanan birbirinden güzel eserler büyük beğeni topladı. Sergi açılışı verilen ikramla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 15:07

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER