AHLAT KAYMAKAMLIĞI’NDAN SODES BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından ilçedeki, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına SODES Proje Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AHLAT KAYMAKAMLIĞI’NDAN SODES BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Abdurrahman Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantı da konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından SODES Projeleri hazırlamalarını beklediklerini söyledi. Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bir yere hizmet etmek istiyorsak para harcamak zorundayız. Para harcamadan hizmet edilemiyor. Bunda da ya kendi paramızı harcayacağız yada bir başkasının parasını harcayacağız. Dünyada bu tür projeleri fonlayan yüzlerce kuruluş, bölgesel, ulusal, uluslar arası, küresel fonlar var. Yüzlerce milyar dolar civarında da fon miktarları var. Bundan bu işi becerebilenler, kabiliyeti olanlar, yeterince donanımlı olanlar, kurumsal yapısını oluşturanlar bundan yeterince istifade edebiliyorlar. Fakat bu işten bihaber olanlar, bu işe dokunmaktan imtina edenler ise bu işten çokta fazla istifade edemiyorlar” dedi.
“Proje kavramı bizim ülkemize çok sonraları geldi” diyen Kaymakam Tekbıyıkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “ Proje isminden bundan 4-5 sene önce hemen hemen herkes korkardı. Fakat ucundan kıyısından herkes dokunmaya başlayınca çokta korkunç şeyler olmadığını herkes gördü. Biz Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi olarak kurulduğu günden şimdiye kadar 267 tane proje yazdık ve bu projelerin yarısından fazlası geçmiş durumda. Dün bana 8 tane vatandaş teşekkür için geldi. Bunları iş sahibi yapmışız ama toplam esnaf yaptığımız var olan düzenlerine katkıda bulunduğumuz tam 58 tane yeni kazandırdığımız esnaf var. Bu 58 tane ocağa ekmek gidiyor demek. 58 tane Ahlat ekonomisinin çarklarına çark eklendi demek. Bunlarla muazzam keyif alıyorum. Şimdi bu SODES ise bambaşka bir proje. Genelde ekonomik ağırlıklı değil de sosyal ağırlıklı bir proje. Bizim kamudaki kurumlarımız, malmüdürlüğü, nüfus müdürlüğü ve tapu müdürlüğü hariç diğer kurumlarımız kendi alanları ile ilgili limitleri olan 3 tane projeyi doldursunlar. Daha sonrasında bir çalışma grubu oluşturalım. Ama Ahlat’ın bütün yükünü de kamu kurumları çekmesin. Nasıl olsa bu işler oluyor. Nasıl olsa Kaymakamlık Proje Ofisi çalışıyor denmesin ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları da kendi hedeflerine kendi amaçlarına yönelik projeler üretsinler. Bunlar birer imkan. Madem parasızlıktan şikayet ediyoruz başkasının parasını kullanacağız. Kendi ilçemize kendi memleketimize hizmet edeceğiz. Süre çok kısıtlı. SODES Projelerinin başvuru süresi 16 Mart son gün olarak belirlenmiş. Bu makul süre içerisinde yeterince proje çıkar. Bütün daire amirlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bunlara hazırlıklarını yapsınlar. İlçemizi hakkıyla temsil edelim. Biz Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi olarak Japon Büyükelçiliğinden tutun Türk Dünyası birliğine kadar Kalkınma Bakanlığı’ndan tutun KOSGEB’e kadar onlarca belki yüze yakın kuruluşa proje yaptık. Bunların bir kısmını hayata geçirebildik bir kısmı hala onay aşamasında sizde bizim kolumuza girin bizlere eşlik edin.”
Daha sonra Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Necati Aktekin, SODES Projeleri Başvurusu hakkında slaytlı sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Düzenlenen toplantı soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 00:29

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER