Akdemir’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellilerinde bu toplumun bir ferdi olarak benimsenerek senede bir gün değil her gün hatırlanarak, sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Akdemir’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellilerinde bu toplumun bir ferdi olarak benimsenerek senede bir gün değil her gün hatırlanarak, sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarının sağlanması gerektiğini belirtti.  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayınlayan Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, “Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır” dedi.   Engellilerin senenin 1 günü değil, 365 günü hatırlanması gerektiğini vurgulayan Akdemir; “Toplumdan isteğimiz, yetiştirdikleri nesillere engellilerin varlıklarının olduğunu bildirmelerini istiyoruz. Hayatta engelli başlanabileceği gibi, sonradan da engelli olunabileceğini bilmelerini istiyoruz. Toplumdan isteğimiz empati kurarak, engellilerinde bu hayatın bir parçası olduğunun benimsemeleridir. Engelli vatandaşlarımızın herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğini görmezden gelmeden, farklı gereksinimlerinin olması, eksik ya da kusurlu olarak görülmeden sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarını sağlamalıyız. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“Amacımız 'Bilinçli aile, engelsiz toplum' oluşturmak”

Ahlat'taki engellileri de sosyal hayata katmak, toplumda bir farkındalık etkisi oluşturmak, ve toplumun pozitif bir yaklaşımla engellileri sahiplenmelerini sağlamak amacıyla dernek çatısı altında toplandıklarını belirten Akdemir, "Derneğimizle birlikte ilçemizdeki engellilerinde toplumda yerlerinin olduklarını konusunda farkındalık olması için elimizden geleni yaptık. Bizim amacımız 'Bilinçli aile, engelsiz toplum' oluşturmak ve insanlarımızı bilinçlendirerek engellilerin varlıklarını kabul ettirmek. Zaten engellilerimiz hayatın zorluklarıyla karşı karşıya. Engellilerimizin haklarının savunmaları için öncelikle onların toplum tarafından kabullenilmesi lazım. Biz engelli aileleri olarak bunlarla alakalı problemler yaşıyoruz. Derneğimizin en büyük amaçlarından biri engellilerimizi bu toplumda kabullendirmek. Yani engellilerimizi daha çok toplum içine çıkararak, sosyalleşmelerini sağlayarak topluma kazandırmak. Engellilerin toplumla sosyalleşmesi yönünde bazı kurumlarla ortak çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Tek gayemiz engellilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak. Bu konuda tüm toplumumuzdan destek ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Haber: Özkan OLCAY

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER