Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Halka Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:“Ülkemizde yeni dönemi, milletimizin fertleri arasında yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Halka Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihimizde çok önemli bir kilometre taşını ifade eden bu seneyi iyi şekilde değerlendirmenin gayretinde olduklarını söyleyerek, “Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birinde ülkemizde yeni dönemin, milletimizin fertleri arasında yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952'nci yılı etkinlikleri çerçevesinde Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Çarho mevkiinde düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünün hayırlı olmasını dileyerek, “Bir sene sonra şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklarla bizi buluşturan Rabbime hamd ediyorum. Bugün bir kez daha demiri demirle dövenlerin, Anadolu’yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik ediyoruz. Bugün bir kez daha cesaret ve mücadeleleriyle ölümü öldürenlerin yiğitlerin hikayelerini yeniden hatırlıyoruz. Dünyaya insan hakları, demokrasi dersi verenlerin çoğu, geçmişteki ayıplarını nasıl örteceklerini düşünürken biz hamd olsun ecdadın zaferlerini şeref madalyası olarak göğsümüzde iftiharla taşıyoruz. Bizi anlamak ve bizi tanımak isteyenler hiç uzağa gitmesinler, buraya gelsin. Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat ve Malazgirt’i ziyaret etsin” dedi.
“Burası Belh ve Buhara ile birlikte Kubbetül İslam yıllarına sahip 3. yerdir” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ahlat 8 bin 200 ecdat mezarıyla birlikte bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir. Selçuklu kabristanlığındaki her bir şahideyi aynı zamanda bir hafıza kaydı olarak görüyoruz. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetle birlikte geleceği yürüyoruz. Şair buraları bakın nasıl anlatmış, ‘Ahlat yurdun tapusudur, Şehri ecdat yapısıdır, Büyük Malazgirt Zaferi fetihlerin kapısıdır.’ Evet bu mısralarda anlamını bulan zaferden bir gün önce Sultan Alpaslan’ı ve ordularını gazaya hazırlayan yiğitleri, gazaya katılan Ahlat beylerine, Ahlatlı neferlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Anadolu’nun Fatihi Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alpaslanı, ve istiklalimiz uğruna asırlardır canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Ahlat yolunda elim bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hocamıza da bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum.”
Tarihimizde ‘zaferler ayı’ olarak geçen ağustos ayını anlamına ve önemine uygun şekilde hep birlikte idrak ettiğimizi söyleyen Erdoğan, “Bugün Ahlat’tayız. Yarın inşallah Malazgirt’te olacağız. 30 Ağustos’u Ankara’da kutlayacağız. Ardından 85 milyon olarak 29 Ekim’de cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmasının sevincini yaşayacağız. Geçmişten ders çıkartarak, ibret alarak daha müreffeh ve daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Tarihimizde çok önemli bir kilometre taşını ifade eden bu seneyi iyi şekilde değerlendirmenin gayretindeyiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birinde ülkemizde yeni dönemin milletimizin fertleri arasında yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz. 6 Şubat’ta asrın felaketi olan depremlerle sarsıldığımız, akabinde rekabet seviyesi yüksek bir seçim geçirdiğimiz bu süreçte Türkiye olarak böyle bir kardeşlik seferberliğine ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.
Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere de değinerek, “Şimdi hep beraber 31 Mart’a hazırlanıyor muyuz? 31 Mart’ta başta İstanbul ve Ankara olmak üzere buraları şu anda maalesef adeta çöp, çukur ve çamura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz” şeklinde konuştu.

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER