ERDOĞAN’DAN ERGEZEN’E ÖVGÜ, AHLAT’A ÖZEL VURGU

Partisinin kongresi için Bitlis’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı hizmetlerden dolayı Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen’i unutmadı.

ERDOĞAN’DAN ERGEZEN’E ÖVGÜ, AHLAT’A ÖZEL VURGU

 Partisi’nin kongresi için Bitlis’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı hizmetlerden dolayı Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen’i unutmadı. Bakanlığı döneminde Ergezen’in Bitlis’e büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan ve övgüyle bahseden Erdoğan, “Bitlis’in sadece kaç kilometre yolu vardı biliyor musunuz? 19 kilometre Biz buna 281 kilometre ilaveyle 300 kilometreye çıkardık. Tabi bunda sağolsun Zeki Ergezen kardeşimizin de büyük gayretleri oldu” dedi.
Erdoğan Bitlis’e yapılan yatırımlarla ilgili olarak şunları söyledi; “15 yılda Bitlis’e 9 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2128 derslik inşaa ettik. Tarih boyunca ilim şehri olan Bitlis’i modern bir üniversiteye kavuşturduk. Bitlis Eren Üniversitesi 9 bini aşkın öğrencisiyle eğitim hayatımıza katkı sağlıyor. Sağlıkta Tatvan’da 400 yataklı Bitlis’te 150 yataklı devlet hastaneleri başta olmak üzere toplam 18 tesisle adeta devrim yaptık. Toplu konutta 4 bin konutluk proje ile şehircilik alanında Bitlis’in ufkunu açtık. Bitlis’in sadece kaç kilometre yolu vardı biliyor musunuz? 19 kilometre Biz buna 281 kilometre ilaveyle 300 kilometreye çıkardık. Tabi bunda sağolsun Zeki Ergezen kardeşimizin de büyük gayretleri oldu. Kuzgunkıran, Buzlupınar, Sarıkonak, 8 Ağustos tünelleriyle Ferhat gibi dağları deldik sizleri sevdiklerinize kavuşturduk. Turizm her şehir olduğu gibi Bitlis içinde önemli bir gelir kaynağı olma potansiyeline sahip. Nemrut Dağı Krater gölünü turizme açarak yeni bir imkanı şehrimizin hizmetine sunduk. Tarihi köprüleri restore ederek Bitlis’in geçmişini geleceğine bağladık. Şehrimizin içme suyu sorununu 2045 yılına kadar çözdük.”

 -“AHLAT, TURİZMİN ÇEKİM ALANINI OLUŞTURACAK”-
Konuşmasında Ahlat’tan önemle söz eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ama ben özellikle Ahlat’taki o tüm tarihi eserleri kümbetleri bir defa hamdolsun anmadan geçemeyeceğim.  Ahlat’taki kümbetler, tarihi mezarlıklar gerçekten turizmin ayrı bir çekim alanını oluşturacak” dedi. 

Özel Haber: Özkan OLCAY

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 11:45

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER