Merhum Bakan Zeki Ergezen’in Hayatını Anlatan Kitaplar Okurlarla Buluştu

Ahlat’ın yetiştirdiği değerlerden bürokrat, siyasetçi ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı merhum Zeki Ergezen’in hayatını anlatan 2 farklı kitap okurlarla buluştu.

Merhum Bakan Zeki Ergezen’in Hayatını Anlatan Kitaplar Okurlarla Buluştu

Hece yayınları tarafından hazırlanan kitaplardan birisi hemşerimiz ve aynı zamanda Zeki Ergezen’in yeğeni Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Semih Aktekin’in yazdığı ‘Hüma Kuşu Yükseklerden Seslenir Zeki Ergezen ile Söyleşi’, diğeri ise yazar Mehmet Aycı tarafından kalema alınan ‘Zeki Bey, Bir Zeki Ergezen Portresi’ adlı  kitaplar okurlarla buluştu. Prof.Dr.Semih Aktek’in yazdığı Zeki Ergezen ile Söyleşi kitabı 112 sayfadan oluşuyor ve merhum Ergezen’in ağzından hayatı ve yaşantısıyla ilgili anılar yer alıyor. Yazar Meymet Aycı’nın kaleme aldığı ‘Bir Zeki Ergezen Portresi’ ise 129 sayfadan oluşurken merhum Ergezen’in siyasi ve sosyal yaşantısıyla ilgili anekdotlar paylaşırken, kitapta yer alan Zeki Ergezen’e ait fotoğraflar ise oldukça dikkat çekti.

-AHKAD Başkanı Çeker, yeni çıkan kitapları yerel basına tanıttı-

Ahlat’ta yayın yapan yerel basını ziyaret ederek yayımlanan kitaplardan hediye eden Ahlat Kadınını Bilinçlendirme Geliştirme Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AHKAD) Başkanı Semra Çeker, merhum dayısı adına çıkarılan kitaplardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çeker, “Devlet bakanlığı ve milletvekilliği yapan, Ahlat’a ve insanına önemli katkıları olan merhum Zeki Ergezen’in hatıraları bu kitaplarla yaşatılacak. Kitapların yazılmasında emeği geçen başta yazarlarımız olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Haber: Özkan OLCAY

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, 13:23

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER