OKÇULUK SPORCUSU ENGELLİ GENCİN EN BÜYÜK HAYALİ OLİMPİYATLARA KATILMAK

hlat İlçesinde yaşayan 19 yaşındaki doğuştan yürüme engelli Uğur Avcı’nın okçuluk sporundaki başarısı takdir topluyor.

OKÇULUK SPORCUSU ENGELLİ GENCİN EN BÜYÜK HAYALİ OLİMPİYATLARA KATILMAK

Yürüme engelli okçuluk sporcusu Uğur Avcı’nın en büyük hayali ise olimpik okçu olmak ve ilini olimpiyatlarda temsil etmek. Avcı, kendisi gibi engelli olanlara da eve kapanmak yerine spora yönelmelerini öneriyor. Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde faaliyet gösteren  Ahlat Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü tarafından Selçuklu Anadolu Lisesi'nin spor salonunda hafta sonları verilen okçuluk kursuna katılan yürüme engelli Uğur Avcı, başarısı ve azmiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. 

 -“Engellilere Sesleniyorum. Evde Oturup Kaderinizi Beklemeyin.”-
Engelli olmasına rağmen hayattan hiçbir bağını koparmadığını ifade eden Avcı, boş zamanlarının çoğunda okçuluk sporu yaptığını söyledi. Okçuluk yapmayı çok sevdiğini belirten Uğur Avcı; “ 1 yıldır okçuluk kursuna katılıyorum. Buraya gelip kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince başarı göstermeye çalışıyoruz. İstek ve hevesle bu kursa geliyorum. Ben özellikle bir engelli olarak bu kurslara daha bir hevesle sarılıyorum. Diğer engellilere de şunu söylemek istiyorum kendilerini eve kapatmak yerine çıkıp bir şeylerin peşinden koşmalı bir şeyler için mücadele etmeliler. Herkes kendi çapında bir şeyler yapabilir. Evde oturup kaderinizi beklemeyin” dedi.

-“Olimpik Okçu Olup, Ahlat’ı Olimpiyatlarda Temsil Etmek İstiyorum”-

Okçuluk sporunda kendilerini daha çok geliştirip, olimpiyatlara katılmayı hedeflediklerini belirten yürüme engelli Uğur Avcı sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bu kursu bize sağlayan Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Bülent Akarsu’ya çok teşekkür ediyorum. Çoğu şeyi kendisi karşılıyor ve kendi çabalarıyla bize yardımcı oluyor. Ama en çokta bizim ihtiyacımız olan memleketimizin büyüklerine sesleniyorum kendi adımızı, Ahlat’ımızı daha iyi temsil edebilmemiz için bize destek çıkmalarını istiyoruz. Özellikle malzeme konusunda, yer konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Bir yere kendi imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz ama çoğuna yetemiyoruz. Eğer bize yeterli destek sağlanırsa olimpik olarak kendimizi hazırlayıp İnşallah Ahlat’ımızı da olimpiyatlarda da temsil etmek istiyoruz.”
Ahlat Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Bülent Akarsu ise hafta sonları açtıkları kurslarda gençlere ata sporu okçuluğu öğretmeye çalıştıklarını belirterek, yürüme engelli Uğur Avcı’nın azminin ise diğer kursiyerlere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 22:42

Ahlat Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER