Ahlat’a Değer Katanlar; Bülent Tekbıyıkoğlu...

 Merhabalar sevgili okurlarım. Öncelikle geçmiş kurban bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Müslüman Aleminin türlü eziyetler çektiğim son yıllarda bayramlarımız buruk geçiyor. Rabbim Müslümanları dalmış oldukları bu gaflet uykusundan uyandırsın, birlik ve beraberlik duygusu ihsan eylesin.
Malumunuz üzere Ahlat’a değer verenler yazı dizisi olacağını daha önceki yazılarımda kaleme almıştım. Bu hafta 2014 yılından bu yana Ahlat Kaymakamlığını başarıyla yürüten Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU’nu kaleme alarak bir nebzede olsa vefa borcumu ödeyeyim istedim.
Kaymakamımız Bülent TEKBIYIKOĞLU, 1976 Ankara doğumlu olup, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.  Trabzon- Tonya , Giresun -Yağlıdere, Aydın-Bozdoğan ve Bingöl-Kiğı  HATAY- Hassa Kaymakamlığı yapmıştır. 2014 yılı İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Ahlat’ımıza ataması yapılan   Bülent TEKBIYIKOĞLU, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Ahlat’a geldiğinden bu güne kadar gerçek bir Ahlatlı gibi, içten samimi ve büyük özveri ile hizmet etmiştir.
Alçak gönüllüğü, Ahlat’a ve Ahlatlıya olan sevgisi ile, tüm hemşerilerimizin gönlünü fethetmiştir. Kapısı her daim her vatandaşa ayrım olmaksızın açık olmuştur. Küskünlerin barıştırılmasında bizatihi katkı sağlamıştır. Kararlı ve cesur tavırlarıyla seçim döneminde Ahlat’ımızda yaşanan kötü olayların ivedilikle son bulmasını sağlamıştır. Değerli eşleriyle yapmış oldukları projelerle, durumu iyi olmayan çocukların, mağazadan alış veriş yapma hissiyatıyla ihtiyaçlarını gidermiştir.
Ankara’da her platformda Ahlat’ın tanıtımına ve Ankara’nın Ahlat’a ilgisinin artmasına neden olmuştur. İlk defa Kültür Bakanlığı işbirliği ile Ahlat kültür etkinlikleri düzenlenmesinde Sayın TEKBIYIKOĞLU’nun emeği çok büyüktür. Diriliş Ertuğrul Dizisi yapımcılarıyla kurmuş olduğu diyaloglar sayesinde, dizinin bir çok bölümünde AHLAT ismi vurgulanmıştır. Yine girişimleri sayesinde Diriliş dizisinin Reklam arasında Ahlat tanıtım filmi yayınlanmıştır.
Ahlat bu güne kadar bir çok kaymakam gördü, hepsine hizmetleri için bir Ahlat sevdalısı olarak teşekkür ediyorum. Ancak Bülent bey, Ahlatı ve Ahlatlıyı benimseyişi, insanlığı, alçak gönüllüğü, çalışkanlık ve cesaretiyle yeri apayrıdır benim ve ahlatlıların gözünde.
Geleneksel Ahlat Avrasya Kültür Etkinlikleri, kendilerinin döneminde inanılmaz ilerleme sağlamış ve en son bu yılki (2017) etkinlikler zirve yapmıştır. Mehteran marşlı yürüyüş, limanda dilek  balonları uçurma, Çarho’daki atlı ata sporu oyunları ve şenlikler, gökyüzünde balonla Ahlat turu, TRT AVAZ’dan canlı yayınlanan konser ve değerli sanatçı Orhan HAKALMAZ konseri Ahlat ve Ahlatlılar için ilklerdi.
Aslında sayın kaymakamımız için yazılacak daha çok şey var, yazsak sayfalara sığmaz. Özetin özetini çıkarmış oldum kendimce.
En nihayetinde, İller idaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Hem üzüldüm hem sevindim. Ahlat böyle değerli bir insanı ve devlet adamını kaybettiği için üzüldüm. Böyle değerli bir insanın yüksek mevkilere gelmesine de çok ama çok sevindim. Sayın Bülent bey daha da iyi makamlara layıktır benim gözümde.
Köyde olmam nedeniyle, veda buluşmalarına gidemedim beni bağışlasınlar. Artık bende yeni makamında ziyaret eder, hayırlı olsun der, bir çayını içerim Ankara’da. Rabbim yolunu açık etsin, yar ve yardımcısı olsun.
Ahlat’ı ve Ahlatlıları unutmaması dileğimle. Biz kendisini unutmayacağız… Sizi sevdiğimizi ve her daim gönüllerimizde olacağınızı bilin Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU… Güle Güle… Dualarımız her daim sizinle… 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.