Ahlat’a ve Ahlatlıya Değer Katanlar 1: Erhan Akarsu

 Merhabalar sevgili okurlarım. Hatırlayacağınız üzere geçen haftaki yazımda önümüzdeki haftalarda, Ahlat’a ve Ahlatlıya katkı sunanlardan bahsedeceğimi yazmıştım. “Ahlat’a ve Ahlatlıya değer katanlar” yazı dizime bu haftadan itibaren başlıyorum inşallah.
Malumunuz üzere ben, “Saka (Veştong) köyünde doğdum ve büyüdüm. Çocukluğum orada geçti ve köydeki evimizde hala duruyor şükür. Her sene yaz aylarında gelip, kısmen köydeki evimizde kısmende Selçuklu TOKİ’deki evimizde en az 1 ay süren tatilimi geçiriyorum.
Köyümde, yağmur yağdığında yolları çamur götürürdü hep. Yağmur yağmadığında ise bir araç geçtiğinde her yer toz duman oluyordu geçen yıla kadar. Malumunuz bizim köy tarım açısından en elverişli yerlerinden biridir Ahlat’ın. Doğal olarakta özellikle Traktörlerin çok yoğun gidip geldiği ve çokta toz duman yaptığı yer konumuna geliyordu ister istemez.
Bir Muhabbet sırasında Köylüm ve Ak Parti Bitlis İl Meclis Üyesi değerli abim Erhan Akarsu’ya sitem ettim; Bu köy seninde köyün niye ilgilenmiyorsunuz diye. Daha ben sözüme devam ederken, projelerinin olduğunu ve köyümüze çok güzel şeylerin yapılacağını söyledi. “Köyümüze parke taşları döşeteceğiz ve bunuda gelecek yıla tamamlayacağız sana söz. Tamamlandığı zamanda hemen sana resimlerini göndereceğim” dedi. Geçtiğimiz aylarda AKEV’in (Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı) Ankara’daki gecesinde tekrar karşılaştık. Beni konuşturmadan bu sene tamamdır inşallah Nevzat’ım dedi. Bende sen sözünde dur bende köşeme taşıyacağım dedim.
Yıllık Gelir ve Kurumlar vergisinin ayları olması ve KOSGEB’ler dolayısıyla Facebook ve instagramdanda takip ettiğiniz üzere inanılmaz yoğun bir şekilde gece yarılarına ve hatta bazen sabahlara kadar çalışıyorum son bir aydır.
Yine saat 01:00 civarı. Bir baktım Whatsapp tan fotoğraflar gelmeye başladı. Evet fotoğraflar köyümün fotoğrafları, atan ise Erhan Akarsu abimden başkası değildi. Bende hemen teşekkür metni ile birlikte hemen sosyal medyada paylaştım fotoğrafları.
Aslında bu hafta Değerli iş adamı Şerif Kanık beyle başlayacaktım yazı dizime. Ancak sıcağı sıcağına ve beni çok mutlu eden bu hadise çıkınca, bende sözümde durup Erhan Akarsu abimi alayım istedim bu haftaki köşe yazıma. Öyleya, o sözünde durmuştu bende sözümde durmalıydım. Bu yazıyı yazarken gece saat 2’yi geçti bile ve ben bu yazıdan sonra yine ofiste çalışmaya devam edeceğim.
Erhan Akarsu, yıllardır AK parti İl Meclis Üyesi olarak başta Ahlat olmak üzere tüm Bitlis’e hizmet edip koşturuyor. Allah yolunu açık etsin ve yardımcısı olsun. Tabi buradan Köyümüzün başta su sorunu olmak üzere diğer sorunlarını da verdiği söz nedeniyle çözmesini beklediğimi söylemeden geçemeyeceğim.
Ayrıca Bitlis İl Özel İdaredeki akrabam değerli Adem Aydoğdu’ya da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Söz gelmişken, bu güne kadar köyüme hizmet eden muhtarlara; (Rahmetli Polat’ın Osman Amcaya, Rahmetli Nuri Badısabaha, Orhan abime), hali hazırdaki muhtarımız Rahmi Bilim’e, köyümüzün vazgeçilmezi ve bakkalı Salih İnalkaç’a ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Son tahlilde, verdiği sözlerini tutan, vermiş olduğu diğer sözlerini de tutacağına inandığım, yıllardır Ahlat’a ve Ahlatlıya hizmet eden Ak Parti Bitlis İl Meclis Üyesi değerli Erhan Akarsu abime tekrar teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ahlat’a ve Ahlatlıya en ufak bir katkıda bulunanların başımız üzerinde yeri vardır.
Selam ve dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erhan akarsu
Erhan akarsu - 7 yıl Önce

Nevzat bey kardeşim; öncelikle çok teşekkür ediyorum. Nedenmi? Yapılan bir hizmetin tarafsız insanlar tarafından takdir edilmesi elbette ki insanı mutlu ediyor. Ancak bundan daha önemlisi evet verilen sözlerin Zaman'ında yerine getirilmesi de çok önemli, AHLATIN tüm köyleri bizim için önemli ve değerlidir ancak tabi ki sadece SAKA köylüsü olduğum için değil bu hizmet, bu hizmet sizlerde göreceksiniz bir başlangıç. Bu köyümüzden başlamamız tabiki tesadüf de değil, bilgimizin dışındada değil, buradan bütün köylere örnek olacak bir muhtar-köylü- devlet dayanışması örneğini de sergilemiş olduk, ayrıca Ahlat ekonomisine Saka köyünün kattığı değeri de gözden kaçırmamak lazım. Yeniköprüden bir arkadaş bir eleştiri de bulunmuş: Hazine arazileri ile ilgili, aynı soyadını taşıdığı muhtar vekilliği yapan Fevzi işlerle bir diyaloğu yok sanırım, çok ciddi ve aşırı efor sarfettiğimiz ve sonuç almaya ramak kalan bir konumuz nasipse yakında bu sorunu da halledecez. Eee kusura bakmayın 100 senelik bir meseleyi çözmek öyle ha diyince olacak bir iş değil ama Allah a şükür hükümetin sayesinde bize nasip olacak ve bu işi de bitirecez buradan duyurulur. Buradan sizin aracılığınızla belirtmek isterim ki: köyü ile hizmet ile herhangi bir sıkıntısı olan 7/24 05322673271 telefondan ulaşabilir. Buradan klavye başında karşıda muhatap olmadan yazılan yorumların kimseye faydası olmaz. Herkese ve özellikle Nevzat bey şahsınıza selamlar.