Ahlat'ta Tatil-4

 Merhabalar Sevgili okurlarım.

Evet, yine bir gün Ahlat Belediye binasına ziyarete gittim. Sevgili Başkan Mümtaz Çoban bey beni çok güzel karşıladılar sağ olsunlar. İçeride bir iki kişi daha vardı, muhabbete katıldık. Kendilerine birkaç cümle ile Ahlat’ta sohbetlerim esnasında gündeme getirilen konulardan bahsettim. Ayrıca Kendilerinden Ahlat dışında yaşayan bir Ahlat aşığı olarak, projelerle ilgili bilgi rica edip, birinci ağızdan bilgi almak istedim.

Başkan Mümtaz Çoban bey “Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi. Daha sonra En çok konuşulan su meselesi ile ilgili bilgi verdiler. Verdikleri bilgilere göre; Adapazarı Belediye başkanı kendilerini ziyarete geldiklerinde, Ahlat’taki su potansiyelini bahsettiğinde çok şaşırdığını söyledi. Zira koca Adapazarı’na yetecek sudan fazla su potansiyeli bulunduğunu Konuk Belediye Başkanı’ da teyit etmişler. Teknik kelimeleri pek hatırlayamadığım içim burada anlatamıyorum. Tamda bu esnada önceki çarşı muhabbetlerim sırasında “Bahçeyi sulayıp, suyu da sabaha kadar açık bıraktığını” söyleyen kişi geldi aklıma, azda olsa sebebini anlamış oldum sanki...

Sevgili Başkan Mümtaz Çoban bey projeleri de anlatmaya başladılar;

*Ahlat hamamı projesinden görseller yardımıyla detaylı bilgi verdiler (Yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde açıldı, emeklerine sağlık olsun.)

*İskele projesini yine görseller eşliğinde anlattılar (İskele de geçenlerde hizmete açıldı)

*Ahlat AVM projesinden yine görseller eşliğinde detaylı bilgiler verdiler.(Yapımı devam ediyor)

*Çarşıdaki taşları değiştireceklerinden bahsettiler (Parke taşları değiştirildi)

Daha tam olarak hatırlayamadığım bir çok proje hakkında çok detaylı bilgiler verdiler, sağ olsunlar.

Nasıl ki Ülkemize taş üstüne taş koyan başımızın tacıysa, Her şeyimiz olan Ahlat’a katkı sunan herkes de başımızın tacıdır. Bu vesile ile Sevgili başkana hizmetlerinden dolayı teşekkürü borç biliyorum.

Behlül Şerefoğlu’nun “Behlülce” programını izlemeye gittiğim kültür merkezi muhteşem olmuş. Ahlat gibi yerde böyle bir yapıyı görmek gerçekten bana gurur verdi.

Yalnız tamda burada dışarıdan bakan bir göz olarak gözüme çirkin gelen yapılaşmayla ilgili bir eleştiride bulunmak istiyorum. Ahlat’ımızın kendine has bahçeli, bahçelerinde meyve ağalarının bulunduğu, Ahlat taşıyla yapılmış, bir iki katlı binaların yerine, Oradaki deyimle “Yap-Sat” lar inanılmaz çirkin görüntü oluşturmakta… Ahlat has evlerinin yanı başında çok katlı bu binalar Ahlat’ımızın silüetini bozmakta bana göre. Ben bu yapılar yapılmasın demiyorum ancak belirli bir bölgelere, belirli projeler ışığında ve Ahlat’ın silüetini bozmayacak şekilde yapılması en büyük arzumdur.

Ayrıca Yaz aylarında gelen Ahlat’lıların ailecek kalabilecekleri, Kapasitesi fazla, Ahlat Taşıyla yapılmış, Aşırı katlı olmayan, Pansiyon tarzı projelerin yapılması en büyük isteğimdir. Van gölüne yakın olması Ahlat turizmi içinde çok faydalı  olacağı kanaatindeyim.

Velhasıl kelam; Ahlat’a Daha önce hizmet etmiş olan Başta Mevlüt Gülmez bey olmak üzere, önceki belediye başkanlarından da Allah razı olsun, Vefat edenlere Allah Rahmet eylesin.

Hali Hazırdaki Belediye Başkanımız Sayın Mümtaz Çoban beye de emekleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum ,Kaymakam beyimiz Bülent Tekbıyıkoğlu ile beraber “Diriliş Ertuğrul” dizisinde Ahlat’tan sıkça bahsettirme çabalarını ayrıca takdir ediyorum.

Gelecek Haftalardaki yazılarımda adına “ İstanbul’dan Ahlat’a köprü” dediğim yazı dizimde, İstanbul’da yaşayan Tanıdığınız veya birilerinizin mutlak akrabası olan başta iş adamları olmak üzere değerli hemşerilerimizden bahsetmeye çalışacağım.

 

Siyasi görüşümüz, inancımız ve ırkımız ne olursa olsun ortak derdimiz “AHLAT” olsun…

 

İçinizdeki Ahlatlının her daim yaşaması dileğimle…

Sağlıcakla kalın….

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.