AKEV Kongresi Ve Muhteşem Geleneksel Ahlat Gecesi

 Merhabalar sevgili okurlarım. Geçtiğimiz hafta (25.02.2017) Cumartesi günü Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı(AKEV)’in Genel kurulu vardı. Diğer Ahlat Dernekleri gibi İstanbul Ahlat Derneği olarak bizlerde kongrede yer almak için Yönetim kurulu olarak Ankara’ya gitme kararı aldık. Adnan Ayber Başkan’ın ayarladığı özel araçla, Fevzi Akgün, Metin Avcı, Sedrettin Akdemir, Özkan Ardıç, Sungur Kaptan ve Hantemir Güneş ile, Cumartesi sabah erkenden düştük yollara. Keyifli bir yolculuğun sonunda Öğlen Saatlerinde Ankara’ya vardık. Vakıf’a vardığımızda Ankaralı hemşerilerimizin yavaş yavaş toplandığını gördüm. Ahlatlı hemşerilerimizle teker teker tokalaşıp hasbihal yaptık. Çok değerli hemşerilerimizle muhabbet inanılmaz güzeldi. 
AKEV Genel Başkanı Sn. Sadık Şerefoğlu’nun teklifi üzerine vakfın daha aktif çalışabilmesi için, faaliyetlere aktif olarak katılabilecek yeni kişilerin alınması, Ahlat Derneklerinin Vakıf çatısı altında birleşmesi ve bazı konularda yönetime yetkiler verilmesi gündeme alındı. Kongreye katılan tüm hemşerilerimiz, gayet medeni bir şekilde görüşlerini dile getirdiler. Tamda Ahlatlılara yakışır bir kongre oldu. Her kes hürce  ve saygı çerçevesinde fikirlerini belirtti. Çok kalabalık bir kongre oldu, Salona sığmayan bazı hemşerilerimiz diğer odalardan kongreyi takip ettiler. Biz İstanbul Ahlat derneği olarak önceden alınmış randevu dolayısıyla, kongrenin sonunu beklemeden ayrılmak zorunda kaldık. Zira CHP Genel başkan yardımcısı Bitlisli Hemşerimiz Tekin BİNGÖL ile randevumuz vardı. CHP Genel merkezini de ilk defa görmüş oldum böylece. Yukarı çıktığımızda, Bizi inanılmaz sıcak karşılayan, samimi, hemşeri sevdalısı bir insanla karşılaşmamız beni ziyadesiyle mutlu etti. Ahlatlı Hemşerimiz Ak Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın bey müsait olmadığı için kendileriyle görüşemedik.
Daha sonra Geleneksel Ahlat Gecesine katılmak üzere, Gecenin yapılacağı “Hilton Garden İn Ankara” oteline geçtik. Kapıda çok güzel karşılandık. Hepsi birbirinden değerli Ahlatlı Hemşerilerimiz bir bir gelmeye başladılar. Ahlatlı hemşerilerimiz geceye inanılmaz ilgi gösterdi ve salon hınca hınç doldurdu. İstanbul Ahlat Derneği, Antalya Derneği (Şahap Koçalp), Manisa Derneği (Çelebi Aslan), İzmir Derneği (Sıddık Azap) ve Kocaeli Derneği (Nahit Kocaaslan)Başkan ve yöneticileri gecede hazır bulundular.
AKEV Gençlik kollarında görevli, hepsi birbirinden cıvıl cıvıl Ahlatlı gençlerimiz, güzel organize olmuşlardı ve görevlerini layıkıyla yerine getirdiler.
Yemek öncesi, kokteyl verildi, Ahlat ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Çoğunuzun Facebook ta canlı yayın yaptığımda izlediklerinizden de anlaşıldığı gibi hepsi birbirinden harika fotoğraflardı. Kokteyl sonrası yemek için içeri girdik. Aşırı katılım olmasından kaynaklı bazı masa ayarlama eksikliklerinin haricinde organizasyon çok güzeldi. Ahlatlılar, Bir yandan yemeklerini yerken bir yandan da hasret gideriyorlardı. Önce Ahlatımızın Değerlerinden Sanatçımız Mustafa Akarsu sahne aldı ve yine her zamanki gibi birbirinden güzel Ahlat türkülerini seslendirdi.
Daha sonra Sahneye Ünlü Sanatçı, Sevcan Orhan sahne aldı. Muhteşem sesi ve inanılmaz enerjisi ile hepimizi eğlendirmeyi başardı. Gecede katkı amaçlı 1x1.5 boyundaki Özel Çini işlemeli Tabloda açık arttırma ile satışa sunuldu ve Zeki Peker 50.000 TL ile bu muhteşem eseri satın aldı.
Bu muhteşem Ahlat Gecesine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Eski Bakanı Edip Safder Gaydalı, Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, CHP Genel Başkan Yrd. Tekin Bingöl, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ÖZKA Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Kanık, Peker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Peker, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Eski Yargıtay Üyesi AKEV Kurucu Başkanı Ahmet Köksal, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Adalet Bakanlığı Strateji Başkanı Alpaslan Azapağası, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Topluluğu Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat Gürbüz, Köylüleri olmakla onur duyduğum; Ankara 1 Sınıf Emniyet Müdürü Nedim Bildirici ve EPDK Bşk.Yrd. Hamdi Bildirici, çeşitli üniversitenin öğretim üyeleri, bürokratlar, yargı mensupları, Manisa Turgutlu ve Oğuzboyları ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan yaklaşık 800 kişi katıldı. Nice benzer programlar yaşatmaları dileğimle..

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.