2017-01-26 11:18:30

ABD’nin Erdoğan’ı; Trump

Nevzat Ertekinoğlu

26 Ocak 2017, 11:18

 Merhabalar sevgili okurlarım. Geçtiğimiz günlerde ABD’nin yeni başkanı TRUMP görevi devraldı. Öncelikle tüm dünya için hayırlı olmasını ümit ediyorum. Bana göre ABD başkanları gerçek anlamda ülkeyi yönetmemektedir. Derin devlet dediğimiz yapı en sağlam olarak bu ülkede mevcuttur. Ülkeyi Başkanlar yönetiyor gibi görünse de esas yönetim ve karar mercii başkanlar değil görünmeyen gizli yapılanmadır. Bunun en güzel kanıtı da Obama dönemidir. Hatırlayacağınız üzere, Obama çok büyük umutlarla başkan oldu. Dünya mazlumları özelliklede İslam dünyası bir kurtarıcı ve adalet dağıtıcı olarak görüyordu onu. ABD’nin İslam alemine yaptığı zulümleri sona erdirecek, İslam alemine adil yaklaşacak ve Ortadoğu özlediği huzura kavuşturacaktı. Zira Babası Müslüman ve ABD’nin ilk Siyahi Başkanıydı Obama..

Ancak olmadı, hatta ABD İslam alemine ve Ortadoğuya daha fazla gözyaşı ve daha fazla zulüm getirdi Obama döneminde. Tüm bu olanların Obama’nın iradesinin dışında cereyan ettiği konusunda şüphem yok. Bu bile ABD’de başkandan ziyade, derin devletin politika üretip uyguladığının en açık kanıtıdır. İslam alemi gibi Türkiye’de Obama döneminde daha dost ve müttefik bir ABD bekliyordu. Ancak Tarihte hiç olmadığı kadar Türkiye karşıtı bir politikayla ABD-Türkiye ilişkileri gerildi. Kim ne derse Desin, 15 Temmuz Darbe Girişiminin arkasında da ABD ve Nato vardı bana göre. Sonuç olarak bu birkaç örnek bile Birleşik Devletlerde Başkanın değil başka bir gücün ülkeyi yönettiğini ortaya koymaktadır. Türkiye’de yakın tarihe kadar aynen bu durumdaydı. Görüntüde Hükümetler Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları olsada, aslında Derin devlet ve Belirli Güç odakları yönetiyordu ülkemizi.

Bu yönetim biçimini Erdoğan alt üst etti. Gücü elinde bulunduran, Başta Ordu olmak üzere belirli güç sahibi zümreler, Erdoğan Başa geçmesin diye yapmadıklarını bırakmadılar. Hatırlayalım; 27 Nisan Post Modern darbesi, 367 Krizi, Kapatma davası, Papaz cinayeti, Dink cinayeti, Danıştaya saldırı, Terörün hızla hortlaması vb. birçok olay sırf Erdoğan’ın ve temsil ettiği zümrenin önünü kesmek içindi. Hatırlıyorumda bir zat aynen şunu söylemişti “ Bizim onaylamadığımız kimse bu ülkede Cumhurbaşkanı olamaz”. Kendini ne zannettiğini bilmiyorum ama, halk tamda tersini yaptı. Daha sonraki süreçte, Gezi İsyanı ile Dünyaca ünlü televizyonlar anında canlı yayınlara geçtiler, göstericiler ortalığı yakıp yıktılar. Tüm bu yapılanlar Sadece Ülkemize zarar verdi, İndirmek istedikleri Erdoğan’ı dahada güçlendirdi halkın gözünde. Tabi burada Sayın Erdoğan’ın dik duruşu halkın nezdinde müthiş sevgi uyandırdı. Bir yazar abim yıllar önce bana şunu söylemişti; “Eğer bir ülkede, zenginler, medya, Sanatçılar ve aydın kesimle gücü elinde bulunduranlar bir kişiye ortak karşı çıkıyorlarsa bilki o insan o Ülke için Kazançtır. Zira bu bahsettiklerim sadece kendilerini düşünürler”. Tabi bu abimizin lafı idi. Ancak baktığımız zaman hiçte yabana atılacak bir şey olmadığını görüyoruz. Netice itibariyle, Trump  Seçimleri kazanır kazanmaz, ABD de müthiş tepkiler başladı. Özellikle Sanat! Camiası, CNN, Soros vb Güç erkleri hemen ortalığı karıştırmya başladılar. Hatta CNN o kadar ileri gittiki Yemin Töreninde Trump öldürülürse yerine kim gelmeli sorusunu bile sordu. Televizyonlar göstermesede ABD şu anda yangın yeri. Bizdeki Gezi olayları benzeri olaylar yaşanmakta ve göstericiler yakıp yıkmaktalar. ABD erkleri biliyorlarki Trump cesur, Güçlü ve dünyanın sayılı zenginlerinden. Diğer ABD başkanları gibi kukla başkan olmayacak. Bu nedenledir ki sokak olaylarını teşvik ediyorlar. Ancak Günümüzde Örneğini Türkiyede Gördüğümüz gibi artık halkın dediği oluyor, belirli güç erklerinin değil. Burada Trump’ı desteklediğim için veya Erdoğan ile Trump’ın kişiliklerini karşılaştırmak için yazmadım tüm bunları. Ancak her iki ülkede olanlara ve karşı tepkilere bakıldığında Siyasi Lider olarak benzerliklere dikkat çektim sadece. Trump ABD nin Erdoğanı olacaksa ABD için iyi olacaktır elbet. Bizim Beklentimiz Müslüman ve mazlum Milletler içinde Trump’ın Erdoğan gibi olmasıdır.
ABD ve Türkiye’de Ortak yaşananlara bakarak; Trump ABD nin Erdoğanıdır diyemezmiyiz?
Sağlıcakla kalın…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.