Eyvah! Trump Orta Asya Turuna Çıkıyor...

 Merhabalar sevgili okurlarım. Öncelikle tüm okurlarımın Muharrem ayını tebrik ediyorum. Rabbim Müslümanlara bir daha Kerbela’lar yaşatmasın. Rabbim günümüz Yezidlerine de fırsat vermesin.
Geçenlerde televizyonda haber izliyordum. ABD Başkanı Trump’ın Orta Asya ve Türki cumhuriyetlere ziyarette bulunacağını duyunca hemen EYVAH!! dedim. Kendileri ve devletleri, ortalığı karıştırmakta, aynı dinden ve aynı ırktan olan insanları birbirine kırdırmakta çok ama çok marifetlidirler maalesef...
Bir bakın dünya devletlerine (Özellikle Müslüman devletlere) nerede bir huzursuzluk varsa, nerede çatışma varsa, nerede bir zulüm varsa hep ABD’nin marifetidir. Afganistan’da ve Libya’da El Kaide’yi kurdurup binlerce kişiyi katletmelerine sebep olan ve güya onları bitiren ABD…  Son yıllarda DEAŞ’ı icat eden, Suriye ve Irak’ta milyonlarca Müslümanın katledilmesine sebep olan ve yine onları bitirmek için başka Müslümanları! silahlandırıp savaştıran ABD…
Hatırlayacağınız üzere Katar krizinden öncede Trump, Ortadoğu ülkelerini ziyaret etmiş ve ne tesadüf ki gezisi bittikten sonra Müslüman ülkeler birbirine girmişti. 5 Müslüman ülke bir başka Müslüman ülke olan Katar’a ambargo kararı almış ve resmen düşman ilan etmişlerdi. ABD, kendi buyruklarına uymayan, her daim Türkiye ve mazlum Müslümanların yanında yer alan Katar’ı , kukla devlet başkanları aracılığıyla cezalandırmak istemiş ancak Türkiye bu oyunu bozmuştu. Yine de ABD bir diğer amacına ulaşmış, bu ülkelerle milyar dolarlık silah satış anlaşmaları yapmıştı.
Neden eyvah dediğimi şimdi daha iyi anladınız sanırım. Orta Asya ve Türki Cumhuriyetleri ziyaret etmesi demek, muhakkak oraları da karıştıracak anlamına geliyor bana göre.
Türki Cumhuriyetlerin liderleri, Arap ülkelerinin liderleri kadar aptal ve kuklamı bekleyip göreceğiz. İnşallah o kadar aptal olmazlar. Müslüman ve kendi kardeşlerine karşı yanlış adımlar atmazlar.
Dünyanın süper gücü olan ABD adil olsa, hiçbir yerde zulüm ve kargaşa olmaz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Dünya’da denge vardı. Güçlü devletler biliyorlardı ki zulüm ve adaletsizlik yaptıklarında karşılarında güçlü Osmanlı İmparatorluğu olacak. Günümüzün en büyük eksikliği Osmanlı gibi adil ve güçlü bir imparatorluk veya devletin olmayışıdır. Son yıllarda Türkiye buna talip olma görüntüsü çizdiği içinde tüm oyunlar ve planlar Türkiye eksenli. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak hiçte ütopya değil bana göre…
Umarım Çok güçlü bir ülke oluruz. Zira tüm mazlumların ve Müslümanların umudu biziz. Yani biz son kaleyiz.
Ne diyordu Bosnalı Nine; “Ben korkmuyorum, Türkler ve Türkiye gelip bizi kurtaracaktır. Tüm mazlumlar için siz, beklenen bir millet ve devletsiniz.”
Rabbim ülkemizi ve milletimizi her daim korusun ve var eylesin. AMİN…
Velhasıl yukarıdaki özet yazdıklarımdan sonra Trump’ın ziyareti için EYVAHH!!! Demekte pekte haksız sayılmam değil mi? Bu arada Türkiye’de Bir şey yapamayacağını bildiği içinde bize gelmiyor şükür-J).
Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.