HAYATA DAİR!

 EY DOST!

      Tozu silinen bir aynanın berraklığı gibidir hayat, uzaklaştıkça gerçekliği ortaya çıkar. Özgürlüğün, kavganın peşinden gitmek yerine, özgürlüğü sevdayı bir ömür yürekte taşımak gerek.

EY DOST!

  Gözlerinden yaş akan insanların yüreği merhamet doludur. Gözünden yaşını akıtmak yerine yüreğini fethetmek gerek bazen. Unutulmamalıdır ki, yüreğinle gitmediğin hiçbir yer, hiç kimse senin değildir. Şanından vermeyenler, yanında olamazlar asla.

EY DOST!

Nezaketi, saygıyı, elden bırakma, unutma makamlar sana kulun layık gördüğüdür ve gelip geçicidir. Saygıyı, sevgiyi, hürmeti, kapından kovarsan, bir gün gelir kapını çalan, kapını açan hiç kimse olmaz. Kişiyi makamına göre değil, yüreğine göre ağırla. İnsana yakışan ve baki kalan tek çul kefenidir, sakın elbiseye tamah etme.

EY DOST!

Olduğun yerden nasıl ayrılırsan, öyle hatırlanırsın. Verdiğin en son poz senin hayat karendir. O nedenle vedalara dikkat et. İyilikleri hatırla kötülükleri sil yüzünden, gülümse hayata.

EY DOST!

İnsan olmak zor iştir. Etrafına aldığın herkese sen değer yüklersin. Bazen kimisini defterinden, kimisini yüreğinden silmek gerekebilir. Öfke ile değil, sildiklerini mahşere havale ederek yoluna devam et. Gerçek şu ki, sildiklerinden geriye kalan izleri nasıl silmen gerektiğini bilmendir. Asıl mesele bu izlerin yüreğinde kurum bağlamasına izin verme.

EY DOST!

Hayat zaman zaman fırtınalara gebedir. Her fırtına öncesinde çıktığın liman gibi sonunda da dingin bir limana ihtiyacın vardır. Hayatta gerçek dostlarını işte bu zamanlar tanıyacaksın. Çünkü insanların niyetlerini felakete sürüklendiğin zaman bilirsin. İnsanları yokluk ile değil, varlık ile imtihan et.

EY DOST!

Hayatın boyunca ne oldum delisi olma. Ne oldum delisi olanlar ile sonradan görenlerden şeytan bile kaçar. Sen onurunla yaşa, gururuna esir olma. İyiliğe yönel kötülüğe meyil etme, nefsin önünde eğilme.

EY DOST!

Hayatında tüm ışıklar sönse bile, sen içindeki ışığı söndürme. Her zaman gecenin karanlığından sabahın feyzine ulaşmak için duanı eksik etme. Dostlarını Allaha emanet, düşmanını Allaha havale et. Düşmanına kanat takmadan önce sen ayağını yere sağlam ve doğru bas.

 

 

EY DOST!

İnsanlar yalnız oldukları için değil, yanlış kalplerde olduğu için mutsuzdur. Kalbi Allah için çarpan, malını Allah yolunda harcayan, özü sözü bir olan insanların yüreğinde olmak için dua et.

Vicdanı olmayan insan olsan kaç yazar, dön bir bak pişmanlıklarla dolu her mezar. Yürekler veresiye dudaklar kiralık olmasın. Saygılarımla..

Birgül OTLU AHLAT

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.