HER GÜNÜMÜZ CUMA OLSUN!

 Güzel bir Cuma sabahından merhaba. Hiç birimiz bugün Mısır’a sultan olarak uyanmadık ama istikametini bilen, beklentilerini azaltan, sabretmeyi hoşgörüyü ilke edinen, şükür dilinde olan herkes mutlu uyanmıştır bugün. Çünkü bugün biz müminlerin bayramıdır, dünyaya doğru pencereden bakarsan, yaşadığın her yer cennete döner. Cehennem olarak gördüklerimiz sadece bizim bakış açımıza takılanlardır.

Her günümüz Cuma olsun

   İnsanlar günahın ne olduğunu bilmediklerinden değil, nefis ve gururlarına yenik düştükleri için bir yanlışta ısrar ederler. Bazen de suçu başkasında aramak daha kolay gelir. Oysa insan ölçmeye kendinden başlarsa dünyada eğri diye bir şey kalmayacaktır.

Her günümüz Cuma olsun         

Eğer, yürek bahçene iyi niyetler ekersen, bahçene gelen bülbül en güzel şarkılarını senin için söyleyecek, karanlıklar aydınlık olacaktır. Çünkü iyilik kalbi yumuşatır, kin ve nefret belleğinden silinir, dost elini güçlü kılar. Onun için gereksiz yük ile yüreğini yükleme.

Her günümüz Cuma olsun   

 Sabır ve şükür Müslümanın azığıdır. Hayatın en başında ödülünü sakın bekleme. Çünkü hayatta hiçbir şey senin istediğin gibi gidemez, üzülmeler, kırılmalar, düşmeler, yaralanmalar olacaktır. Ulaştığın nimetlere şükür etmek, düştüğün acılara sabretmek, sonucunda tevekkül etmek Yüce Yaratanın bizlere güzel lütfudur.

Her günümüz Cuma olsun   

    Affet ve unut gitsin. Çünkü günahları affetmek Allaha, hataları affetmek biz kullara yakışır. Sen insan olarak görevini yap, gerisini Rabbime bırak.  Buranın bir imtihan dünyası olduğunu unutma. Er ya da geç herkes yaptığını çekecek. Hangi imtihan ile sınandığını görmek istiyorsan hayatını gözden geçir. Göreceksin ki yolunda gitmeyen her şey senin imtihanındır.

Her günümüz Cuma olsun   

   İnsanlar sana gülümsemiyorsa, sen gülümse. Gülümsemenin en büyük sadaka olduğunu unutma. Gülümseme yüreğin miracıdır ve hangi mevsimde olursan olsun bahar açar gönlünde.

   Allah’tan hep hayırlısını iste. Senin ne istediğini, neden istediğini, en iyi bilendir O. Unutma öyle anlar öyle dualar vardır ki, Allah ile senin aranda hiçbir engel yoktur. İyi niyetli insanların yaptığı dualar yüce yaradan katında özeldir.

Her günümüz Cuma olsun   

   İnsanların hatalarını kusurlarını ört. Yaptığın hatalara karşı özür dileyebilme erdemini göster. Unutma özür dilemek büyük insanlara yakışır.

    Ayrılık tohumları ekmeye çalışanlara, birlik ve beraberliğin önemini davranışlarınla göster. Gıybet eden, laf taşıyan riyakâr insanların sözlerini araştır. Birliğini bozmak isteyen insanlara karşı, iyilerin yanında ol, sana düşen ne görev var ise tereddütsüz yerine getir. Unutma dil, din ve toprak bütünlüğü olmayan insanların helak olması haktır.

Her günümüz Cuma olsun   

  İnsanlarla yardımlaş ki, sevgi bağlarını güçlendir. Merhamet etmeden merhamet bekleyemezsin. Cimri olma, cömert ol. Kazancını helal yollardan çoğalt, çoluk çocuğuna haram lokma yedirme. Komşunun kapısını tıklat, komşuluk hakkını yerine getir. Sıla rahimde bulun. Şuan bile eli öpülecek bir annen baban var ise, çok şanslısın. Bu şansı kaçırma.

      Kendini büyük görerek küçülme. Yüce bir dinin mensubu olduğunu unutma. Tarih sayfalarında gururlu, kibirli, zulüm eden insanların, toplulukların nasıl helak olduklarını gör.

Her günümüz Cuma olsun   

  Öyle çalış ki, yaptığın iş senin hem bu dünyada hem diğer dünyada senin reçeten olsun.  İsmin doğruluk, dürüstlük, namus, iyilikseverlik ile birlikte anılsın. Sevdiklerine sahip çık. Unutma sevdiklerine en güzel sıcakken sarılmandır. Ölümü sıkça an, kabir ziyaretlerinde bulun ki, kalbinin pası silinsin. Gönlünü, bahtını, yolunu, iyiliklerle donat ki, mükâfatı sevinçle bekle.

Her günümüz Cuma olsun   

 Yaslanacak bir yüreğin varsa, yaşlanmaktan korkma. Aile saadetine önem ver, sevginin paylaşıldığı sıcak bir yuva sağlıklı toplumları oluşturur.  Sen namaz kılarken omzuna çıkan torununu sevgi ile bağrına basan bir peygamberin ümmetisin.  Evlatlarını sen nasıl istersen değil, Rabbim neden razı ise o yol üzerine eğit, terbiye et. Unutma evlat senin dünyaya bıraktığın bir mirastır. Bakımsız tarlalarda yabani otlar çok olur, o nedenle evladınla vakit geçir sahip çık. Unutma senin sahip çıkmadığın her çocuğa sokakta sahip çıkan çok olur.

Her günümüz Cuma feyzinde olsun, Cumaların yüzü suyu hürmetine dualarımız kabul olsun.  Dualarınızda olmak dileği ile.

Saygılarımla

Birgül OTLU AHLAT

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.