Kutlu Şehir Ahlat

 Son günlerin en önemli gündemi ve konusu; “Kutlu Şehir Ahlat” adlı kısa filmler. Amacına ulaştı mı? Bence fazlasıyla ulaştı.

Ahlat Kaymakamımız sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’nun özverisi ve girişimleriyle hazırlanarak önceki gün Ankara’da düzenlenen kokteyl ile gösterime giren “Kutlu Şehir Ahlat” adlı kısa filmler hem amacına ulaştı hem de büyük bir kesim tarafından büyük beğeni aldı.

İlçemize atanıp göreve başladığı günden bu zamana kadar Ahlat adına yaptığı çalışmalar ile büyük bir kesimin takdirini toplayan sayın Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu yaptığı girişimler ve projelerle ilçemizin tanıtılması yönünde de büyük emekler sarf ediyor.

Yaptığı projelerin Başbakanlık Tanıtma Fonu, DAKA v.b. fonlar tarafından da desteklenmesiyle birlikte yine Ahlat için önemli eserler ortaya çıkmasını sağlayan sayın kaymakamımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

"Anadolu'nun Orhun Abideleri Ahlat Mezar Taşları" ile "Taşa Bezenen Çadırlar Ahlat Kümbetleri" adlı kitapların yayınlanmasında büyük emekleri bulunan proje ekibinin içinden biri olarak sayın kaymakamımızın bu işlerin üzerinde ne kadar mesai harcadığını ve ne kadar önem verdiğine şahit olanlardan biriyim.

Sayın kaymakamımızın göreve başlamasıyla birlikte küllerinden yeniden doğan bir Ahlat’ın tekrardan o eski ihtişamlı günlerine dönmeye başladığını görmek herkesi ve her kesimi oldukça mutlu ediyor. Adeta sihirli bir değnek gibi Ahlat’a dokunan sayın kaymakamımız halk ile olan münasebetleriyle devlet-millet dayanışmasını tekrardan canlandırdı. Kurumlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayı artırarak Ahlat için Ahlat halkı için güzel çalışmalara ve projelere imza atmaya başladı. Yaptığı güzel ve faydaları çalışmaların yanında özellikle kurduğu proje ofisi ile kurumlara ve halka proje hazırlama konusunda büyük destek sunmaya başladı.

İşte kurduğu bu proje ofisine Ahlat’ın tanıtımı için hazırlattığı 2 proje de Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da desteklenerek hayat buldu. Bunlar “Sanal Alemde Ahlat” projesiyle profesyonelce hazırlanan “Kutlu Şehir Ahlat” adlı kısa tanıtım filmleri ve "Anadolu'nun Orhun Abideleri Ahlat Mezar Taşları" ile "Taşa Bezenen Çadırlar Ahlat Kümbetleri" adlı prestij kitaplar.

“Sanal Alemde Ahlat” projesiyle hazırlanan “Kutlu Şehir Ahlat” adlı kısa tanıtım filmlerinin ilk gösterimi ve "Anadolu'nun Orhun Abideleri Ahlat Mezar Taşları" ile "Taşa Bezenen Çadırlar Ahlat Kümbetleri" adlı prestij kitaplar geçtiğimiz gün Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Prestij kitapların hazırlanmasında görev alan proje ekibinden biri olarak ve ilçede görev yapan bir basın mensubu olarak bende tanıtım kokteyline katılarak o muhteşem atmosferde bulundum. Tanıtım kokteyline üst düzey bürokrasiden yoğun katılım olurken, adeta başkent Ankara’da Ahlat rüzgarı esti. Ayrıca geceye katılan Diriliş Ertuğrul dizisinin Bamsı ve Abdurrahman karakterleri ise hem geceye renk kattı hem de yoğun ilgi gördüler. Birebir görüşme imkanına sahip olduğum dizi ekibinin oyuncularını bende Ahlat’a davet ettim. Tanıtım kokteyli ile birlikte tanıtım filmleri Diriliş Ertuğrul Dizisi sosyal medya hesaplarından, dizinin yapımcısı ve birçok kişi tarafından paylaşılarak birkaç günde 1 milyondan fazla kişiye ulaştı. İzlenmesi büyük heyecan uyandıran, tarihi misyonu ile Ahlat’ı çok güzel anlatan ve Ahlat’ın tanıtımına büyük katkı sunan tanıtım filmlerinin kısa süre içerisinde milyonlara ulaşacağına inanıyorum. Umarım bu ve buna benzer çalışmalarla Ahlat’ın eskiden olduğu gibi kıymeti ve önemi daha çok bilinecek, ihtişamlı günlerine kavuşacaktır.

Ahlat’ta doğup büyüyenler kadar Ahlat’a sahiplenen, Ahlat’a önem veren ve Ahlat’ı gerçekten çok seven bir kaymakama sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bütün Ahlatlılar olarak bizlere düşen, Ahlat için büyük çaba sarf eden ve özveri gösteren sayın kaymakamımıza sahip çıkmak ve desteklemektir.

Ahlat için yaptığınız güzel ve önemli çalışmalar için teşekkürler sayın kaymakamım… 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.