Türkiye’ye Her Zaman Can "KATAR"

 Merhabalar sevgili okurlarım. Malumunuz üzere geçtiğimiz haftanın flaş gündemi Katar oldu. Tamda ABD başkanı Trump’ın Ortadoğu gezisi sonrasında, Suudi Arabistan-Birleşik Arap emirlikleri-Bahreyn-Mısır ülkeleri Katar’la hemde çok komik bir gerekçeyle (Teröre destek) birleşerek tüm ilişkilerini kestiler. Daha sonra birkaç nasıl yönetildikleri belli olmayan Arap ülkesi de destek verdi.
Burada ilk irdelenmesi gereken konu; ne oldu da birden bire hemde Trump’ın gezisinden hemen sonra böyle bir işe kalkıştılar. Bunun cevabı, Trump’ın seçim döneminde bir gazeteciye verdiği cevapta gizli. Basın toplantısında bir gazeteci soruyor; 19 trilyon dolar borcu nasıl ödeyeceksiniz? Trump; Borcumuzu körfez ülkeleri ödeyecek diye cevap veriyor. Haklı olduğu ortaya çıktı. Daha 10 gün önce Arabistan 100 Milyar dolarlık silah anlaşması yaptı (Aslında tamda bu noktada bu Arabistan her yıl milyar dolarlık silah alıyor, ne yapıyor bu silahları diyesi geliyor insanın). Zaten herkeste biliyor ki neredeyse tüm Arap veya Müslüman ülkelerin başında başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin kuklaları var. Zaten Öyle olmayanları da indiriyorlar yada indirmek için her türlü yolu deniyorlar.
En güzel örnek, bizim ana muhalefetin maalesef Terörist diye tarif ettiği (ki bu bakış açısıyla bakacak olursak Chp-Mhp-Ak Partide terörist olurdu) Mısırdaki İhvan hareketi ve Lideri Mursi. Baktılar ki Mursi oyuncakları olmayacak, hemen Sisi denilen katili destekleyerek darbeyle alaşağı ettiler. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı da indirmek için yapmadıklarını bırakmadılar ama başaramadılar.
İkinci irdelenmesi gereken konu; Olayı icat eden ülkeler ve bahaneleri.  Kim bu ülkeler ve liderleri? Mısır ve Sisi; Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanını darbeyle indiren ve kendi halkından 5.000 kişiyi katleden ülke ve lideri. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn; Allah’ın verdiği doğal zenginlikleriyle gününü gün eden, üretmek nedir bilmeyen ve her daim batı uşağı Liderlerle yönetilen ülkeler. Suudi Arabistan; Kâbe’nin nimetinden (Milyarlarca dolar Hac ibadetinden gelir elde ediyorlar) faydalanan ve yine petrol gelirleriyle ayakta duran, üretmeyi bilmeyen, Kralları hep Batı kuklası ülke. Tüm bu ülkelerin ortak noktalar; hiçbir zulme ses çıkarmayan, Müslümanların hiçbir sorununa çare olmayan, İsrail’e ve zalim ülkelere karşı birleşemeyen ülkeler. Filistin’de, Afganistan’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de ve diğer ülkelerde Müslümanların katledilmesine, milyonlarca çocuğun katledilmesine ve yetim kalmasına ses çıkarmayan ülkeler, ne hikmetse Müslüman ve kardeş ülke Katar’a karşı birleşebiliyorlar.
Üçüncü irdelenmesi gereken konu neden Katar? El cezire haberine göre, Mısırda cuntacı Sisi darbe yaptığında CIA Katar emiriyle görüşür ve Sisi’ye destek vermesini veya en azından tepki göstermemesini ister ancak Türkiye’den sonra ilk tepki veren Katar olur. Hamas’ı desteklememesi istenir ancak desteklemeye devam eder. Ve bence en önemli neden ise Erdoğan’a ve Türkiye’ye her daim destek olmasıdır neden…
Gezi olaylarında Erdoğan ve Türkiye’yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak istediler, Katar destek oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde Rusya’dan sonra ilk destek olan yine Katar’dı. Anayasa değişikliğinden önceki aylarda Türkiye’ye dolar üzerinden ve ekonomik olarak ayar vermek istediklerinde ilk imdadımıza yetişen yine Katar’dı. Nasıl mı? Milyarlarca doları Türkiye’ye el altından göndererek. Wikileaks’ın haberine göre, bir Amerikalı yetkili aynen şöyle diyor; “ Biz ne zaman Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istesek, bir türlü beceremiyoruz. Türkiye’nin dolar ve döviz rezervi azalmıyor tam tersi her daim artıyor. Buna anlam veremiyorduk. Daha sonra Türk dostlarımızdan (PDY mensupları) öğrendik ki, Katardan LNG (Doğalgaz) taşıyan gemilerde milyar dolarlar Türkiye Merkez Bankasına taşınıyormuş.”
Gördüğünüz üzere, Türkiye her dara düştüğünde imdadına yetişen her zaman “Katar”dı.
Vel hasıl Katar ve Emir’i Türkiye’ye her daim can kattı ve dahi “KATAR”…

Atam Selçuklu Yöresi,
Güzeldir Edep Töresi,
Öz Türkçe dili Şivesi,
Sohbetim AHLAT adıdır. (Recep Eyigün)

Selam ve Dua ile…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.