Yine Seçim Yine…

 Merhabalar sevgili okurlarım. Malumunuz üzere Geçtiğimiz hafta MHP ve AK PARTİ erken seçim kararı aldı. Demokrasinin gereği ve temelidir seçim. Halkın iradesini ortaya koyma yerdir seçim. Öncelikle Erken seçimin vatanımız ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Karar verilir verilmez maalesef yine hakaretler havada uçuşmaya başladı. Özellikle sosyal medyada hakaretlerin biri bin para. İşte buna çok üzülüyorum. Ayrım yapmaksızın diyorum ki kimse kimsenin siyasi görüşüne ve sempatisi bulunduğu siyasi partisine hakaret etmemelidir. Eleştiri elbette olacak ve olmalı da, ancak hakarete kesinlikle hayır diyorum. Maalesef siyaset ve siyasi tartışmalar Cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar bel altı olmaya başladı. Bunu kültürlü bir insanın kabul etmesi mümkün değildir. Her siyasi parti başka bir siyasi parti ile ittifak edebilir. Bu siyasetin doğasında var. Yöntemini tartışıp eleştirebiliriz elbette, burada benim için önemli olan eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgi. Sosyal medyaya bir bakın, hakaretler hatta küfürler havada uçuşuyor.  Kardeş kardeşe küsmeye, can dostlar birbirlerini kırmaya başladılar yine…
STK’larda siyasi içerikli konuşmalar başladı. Evde, işte, sokakta kısacası her yerde konu siyaset oldu. Elbette konuşulacak ve de tartışılacaktır. Ancak bizde son yıllarda tartışmak değil, incitmek ve dahi kalıcı hasarlar oluşturacak şekilde kalp kırma aracı olarak kullanılmaya başlandı siyaset…. Unutmayalım ki herkes bizimle aynı görüşte olursa Demokrasiden bahsetmek zaten mümkün olmaz. Hep eleştirilen Tek parti dönemleri gibi olurdu. Her siyasi partiye ve siyasi görüşe sahip insan saygı duymayı ve onları dinlemeyi, onların tarafından da bakmayı öğrenmeliyiz artık.
Eleştirelim-Hakaret etmeyelim, Tartışalım-ama kırmayalım, Saygı saygı saygı gösterelim lütfen… Siyaset için her şey mübah değildir ve dahi olmamalıdır.
Beyanname haftası olması nedeniyle bu yazımı kısa yazmak zorundayım. Yazımı Din alimi ve Bitlis’imizin medarı iftiharı Bediüzzaman Said-i Nursi’nin sözüyle bitirmek istiyorum; "Evet bu zamanda siyaset, kalbleri ifsad eder ve asabi ruhları azab içinde bırakır. Selamet-i kalb ve istirahat-ı ruh isteyen adam, siyaseti bırakmalı." 
Selam ve Dua ile

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.