Ahlat’taki Parklar

 Merhabalar sevgili okurlarım.

Ahlat’ta olmak inanılmaz güzel bir duygu. Ahlat Kültür haftası etkinlikleri son hızıyla devam etti. Önce Nemrut Gölü ve çevresine güzel bir kalabalıkla tur düzenlendi. Nemrut gölü kenarında gecen güzel saatlerden sonra, Bitlis merkeze giderek topluca meşhur yemeğimiz olan büryan yedik. Oradan da daha önce hiç gitmediğim Seyir Tepesine çıktık. Öyle bir yer ki orası, tüm şehir 360 derecelik açıyla ayaklarınızın altında. Seyir tepesinden Bitlis merkezi seyretmek inanılmaz zevkliydi.

 Daha sonra Bitlis’in tarihi mekanlarını ziyaret ettik. Ahlat Kaymakamımızın eşinin başında olduğu Gönülden Gönüle hayır çarşısına Ahlat İstanbul Derneği (www.ahlatisder.com) diğer dernekler olarak giyim yardımında bulunuldu. Burcukaya (Mezik) Köyünden sonra Cemalettin ve Uludere köylerindeki öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı. Yüzme yarışı organizasyonu düzenlendi. Son olarakta Ahlat Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıoğlu, Ahlat Belediye Başkanımız Sayın A.Mümtaz Çoban, Ahlat Jandarma Komutanı, İl Meclis Üyesi Erhan Akarsu, Sanatçımız Mustafa Akarsu, , İstanbul Dernek Başkanı Adnan Ayber, Antalya Dernek Başkanı Şahalp Koçalp, İzmir Dernek Başkanı Sıddık Azap, Kocaeli Dernek Başkanı Nahit Kocaaslan, Ahlat İsder Yönetim Kurulundan Metin Avcı, Lider Yıldırım ve Sungur Kaptan’ında katıldığı, AKEV ve Ahmet Köksal beyin Akgün Restaurant’ta verdiği yemekle etkinliklerin sonuna gelinmiş oldu. Son olarak Futbol Final Maçıyla Kültür haftası  da bitmiş olacak. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Gelelim başlıkta belirtiğimiz konuya. Ahlat’ta Aşağıda Kampingin yanına inanılmaz güzel bir park yapılmış, Adını da Erzen Hatun Parkı koymuşlar. Spor alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar vb. alanlardan oluşan harika bir yer olmuş. Aynı şekilde Yukarı Çarşıda eskiden hayvan pazarı olarak kullanılan alanda park çalışmaları devam ediyor. Böyle alanları Ahlat’a kazandıranlara teşekkür ediyorum.

Günlerdir insanlarla bu parklar konusunda muhabbet ediyoruz. Ve konu hep bu parkların birilerine ihale edilip edilmemesiyle ilgili oluyor. Konuştuğum hemşehrilerimin %95’i parkın birilerine kiralanmamasını ve vatandaşa ücretsiz olmasını istiyor.

Bence de, oralar İhale edilmemeli ve vatandaşa ücretsiz olmalı.  Her iki parkada 2’şer tane eleman alınmalı, hem 4-5 gariban evine ekmek götürmüş olur hem de vatandaş bu muhteşem yerlerden ücretsiz faydalanmış olur.

Bu konuyla ilgili anket çalışmam devam ediyor, sizde bana mail atarak görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.

 Sonuçları ilerleyen haftalarda açıklar ve sayın belediye başkanıyla görüşeceğimiz zamanda kendilerine iletirim.

Hoşçakalın…

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.