Ahlat’ta Taziye

 Merhabalar sevgili okurlarım. Malumunuz üzere geçtiğimiz hafta merhum amcam Ali Ertekinoğlu’nun cenazesi vardı. Sağ olsunlar yüzlerce dost telefonla, mesajla ve sosyal medya üzerinden mesajlarıyla başsağlığı dileğinde bulundular. Ayrıca Ahlat’ta yüzlerce dost, bizatihi taziye evine gelerek başsağlığı dileğinde bulundular, bizi yalnız bırakmadılar. Hepsinden Allah razı olsun.
İnsanları bir araya getiren önemli olaylardan biri üzücüde olsa cenazelerdir. Toplum olarak ve İnancımız gereği cenazelerde yer almak sevaptır, ayrıca dosta yanında olduğunu göstermenin bir başka yöntemidir. Büyük şehirlerde yaşayan birisi olarak, Ahlat’taki bu gelenek; özellikle insanların düğün ve cenazelerde tanıdık ve Dostları yalnız bırakmamaları çok hoşuma giden bir durum. Gerçi büyükşehirde de buna benzer taziye olayları yapılıyor. Ancak büyük şehirde Herkes birbirini tanımıyor, Hatta komşu komşuyu tanımıyor vaziyette. Dernekler vasıtasıyla bu tarz cenaze ve düğün olaylarından insanlar haberdar olmakta ve bir araya gelmekteler. Küçük yerlerin tabi ki büyük şehirlere göre çok büyük avantajları var bu konuda. Çünkü hemen herkes birbirini tanıyordur. Gerçi Ahlat’ta insanlar birbirini tanımasa da, tanımadıkları insanların bile cenazesine gitmekteler. Dinimiz, inancımız ve geleneğimizde bunu emretmektedir. Yukarıda da anlattığım üzere, geçtiğimiz hafta cenazemizde buna şahit olduk.  Bu gelenek ve göreneklerimizi hep yaşatmalıyız. Yeni nesillere de bunları aktarmalıyız.
Ahlat’ta hoşuma giden ve inanılmaz takdir ettiğim bir başka olaydan bahsetmeden geçemeyeceğim. Hemen her cami çok güzel olmuş, Camilerimize önem verildiği ortada. sayın Zeki Peker olsun, sayın Vedat Demiröz olsun ve Sayın Şerif Kanık olsun memlekete hizmetleri, cami ve taziye evi noktasında yaptıkları hepimizin malumudur. Onlara buradan Ayrıca tüm Ahlatlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Ben uzun yıllar sonra ilk defa iki kubbe Mahallesi Camisi’ne gittim. Çok güzel olmuş, özellikle taziye evi muhteşem olmuş. Kur’an kursu binası, iki katlı taziye binası her yönüyle harikulade olmuş. Özellikle Ahlat gibi bir yerde bu camimizde morg olması muhteşem bir olay. Bu konuda özverili çalışan, çaba sarf eden, başta İki Kubbe Camii Derneği başkanı, imamı ve müezzini olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyüledi beni. Ahlat gibi bir yerde İki kubbe Mahallesi camii taziye evinin bu hali beni çok etkiledi. O nedenle de özellikle sevgili Dernek başkanını bizatihi görerek tebrik ettim ve bu köşe yazımda da onlardan bahsetmeyi kendime bir borç bildim. Darısı diğer camilerimizin başına.
Son tahlilde; Merhum Amcam Ali ERTEKİNOĞLU’nun vefatı dolayısıyla, telefonla, mesajla ve özelikle taziye evine bizatihi gelerek baş sağlığında bulunan yüzlerce Ahlatlı dost ve akrabalara, ekip olarak gelen; Belediye başkanı ve çalışanlarına, Ak parti İlçe başkanı ve çalışanlarına, Milli Eğitim Müdürü ve çalışanlarına, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve çalışanlarına, Nüfus Müdürü ve çalışanlarına, Müftü ve çalışanlarına, Kaymakam ve  çalışanlarına, Adliye çalışanlarına tekrardan çok teşekkür ediyorum.
“Bir kimse inanarak ve sevabını yalnızca Allah'tan umarak bir Müslümanın cenazesinin arkasından giderse, namazını kılıp defnedinceye kadar onunla birlikte bulunursa iki kırat ecirle döner. Her bir kırat Uhud Dağı kadardır.” (Hadis-İ Şerif)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İsmet Ertekinoğlu
İsmet Ertekinoğlu - 6 yıl Önce

Bütün yazdıklarınıza aynen katılıyorum herkese çok teşekkürler