2023-09-19 11:44:31

Bensiz Adam -15

Nevzat Ertekinoğlu

19 Eylül 2023, 11:44

Tam işyerini kapatacakları sırada hızla bir çocuk içeri girdi ve “Levent abiyi vurmuşlar” dedi. Bensiz adam dona kaldı. Kendine geldiğinde hiç beklemeden zıpladı ve Levent’in evinin yolunu tuttu. Eve vardığında Ailenin tüm fertleri içten ve samimi bir şekilde bensiz adama sarıldılar. Özellikle anne uzun süre sarıldı bensiz adama, bir yandan da ağlıyordu hıçkıra hıçkıra...

Bensiz adam olayın ne olduğunu sordu. Anne başladı anlatmaya. Meğer Mirzo Levent , tanınan bilinen bir kabadayı imiş. Gariban babası, haksızlıkları kabul etmeyen, racon bilen, zalimin karşısında korkusuzca duran birisiymiş. İşte bir garibana yapılan yanlış üzerine olaya müdahil olmuş, zulüm yapan şahsı fena hırpalamış bunun üzerine dövdüğü zalimin adamlarıda Levent’in ayaklarına kurşun sıkmışlardı. Olayı detaylarıyla öğrenen bensiz adam hastaneye gitmek istedi ancak Levent’in annesi, yaşından dolayı kötü etkilenir diye izin vermedi. Bizim yanımızda erkek olarak sen dur diyerek gönlünü de kırmadan bensiz adamın hastaneye gitmesine engel oldu. O zamanlarda cep telefonu olmadığı için hastane ile belirli saatlerde telefonla görüşüp bilgi alabiliyorlardı. Ayrıca Levent’in adamları jetonlu telefonla arada bir evi arayarak gelişmelerle ilgili bilgi veriyorlardı. Son alınan bilgilere göre Ameliyattan çıkmıştı ve durumu iyiydi. Bunu öğrenen bensiz adam ve Levent’in ailesi derin bir oh çektiler.

O gece bensiz adam Leventlerin evinde kaldı. Yatana kadar başta anne olmak üzere, evin kızlarıda bensiz adamın başını okşayarak çokça sevgi gösterdiler. Durumdan çok mutlu olan bensiz adam büyük ablanın omzuna başını koymuş halde uyuyakaldı. Belliki aile bensiz adamı, bensiz adamda aileyi çok özlemişti, doya doya hasret gidermiş oldular. Sabah olduğunda yatakta olduğunu gördü bensiz adam. Hemen elini yüzünü yıkadı ve ara salona geçtiğinde kahvaltının hazırlanmış olduğunu ve kendisinin uyanmasını beklediklerini gördü. İşe geç kaldığını düşünen bensiz adam telaşlandı ancak akşam anne Ali beyi aramış ve öğlene kadar izin almıştı bile.

Kahvaltıyı bitirince hep beraber çağırılan araçla hastanenin yolunu tuttular. Hastanede odaya çıktıklarında Levent’in sevinci görülmeye değerdi. Çok ama çok özlemişti bensiz adamı. Erkek kardeş hastası olan Levent’in o sevgi boşluğunu doldurmuştu sanki bensiz adam. Bensiz adam sarıldı Levent’e. Levent’in gözleri doldu. Üzülme Kral iyiyim ben, sizleri gördüm daha iyi oldum dedi. Uzunca sohbet edip müsaade istedi ve işyerine döndü bensiz adam. Yol boyunca çok dalgındı, çok üzülmüştü duruma. İşyerine girerken bir baktı ki güzel gözlü ve arkadaşı her zamanki masalarında oturuyorlar. Bensiz adam sadece kafa salladı. Duruma çok şaşıran güzel gözlü, bensiz adamın halinden bir şeylerin onu çok üzdüğünü tahmin etti ve fırlayıp boynuna sarıldı. Salon doluydu, öyle bir sarılmıştı ki ikiside kendisinden geçmişti sanki ve salondakilerin alkışlarıyla kendilerine geldiler ve utandılar. Bensiz adam bulaşıkhaneye güzel gözlüde masasına geçti.

Bensiz adam bulaşıkları yıkarken birden içeriye güzel gözlü girdi. Ne işin var burada lütfen çık dışarı dedi güzel gözlüye. Güzel gözlüde; Korkma Ali beyden izin aldımda geldim dedi. Şimdi söyler misin nedir bu halin çok perişansın. Seni öyle görünce içim parçalandı birden dedi. Yardım etmemi ister misin dedi bensiz adama, bensiz adamda hayır dedi. Ancak onu dinlemedi ve başladı bulaşıklara yardım etmeye güzel gözlü. Onun bu içten ve samimi hali birazcık ta olsa bensiz adamı mutlu etmişti. Bensiz adam olan biteni anlattı ve güzel gözlü bir daha sarıldı. İş çıkışına kadar beraberce bulaşık yıkadılar.

İş erken bitince izin alıp birlikte çıktılar Seyhan sokaklarına. İstemsizce El ele tutuşmuşlar ve dolaşıyorlardı, derken bir parkta oturdular. Güzel gözlü başını bensiz adamın omzuna yasladı. Bensiz adamda Gökhan Güney’in “Öpmek geldi içimden” şarkısını söyledi. Birden bensiz adamın gözleri doldu. Ne oldu diye sordu güzel gözlü, oda buranın geldiği parklardan biri olduğunu, burada burnunun kırıldığını ve burada yaşadıklarını etraflıca anlattı güzel gözlüye.

Aniden yerinden fırlayan güzel gözlü hızlıca koşarak uzaklaşmaya başladı, ne olduğunu anlamayan bensiz adamda peşinden koşmaya başladı…

Devam edecek…

Selam ve Dua ile

Nevzat ERTEKİNOĞLU

Yazar – Mali Müşavir - Bilirkişi

nertekinoglu@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.