2023-10-17 09:29:49

Bensiz Adam -16

Nevzat Ertekinoğlu

17 Ekim 2023, 09:29

Birkaç metre koşan bensiz adam birden durdu geri dönüp banka oturdu. Birkaç dakika sonra güzel gözlü geri geldi ve yanına oturdu. Neden peşinden gelirken birden geri döndüğünü sordu bensiz adama. Oda istemsizce olduğunu zira kimsenin hele bir kızın peşinden koşmak yapıma terstir dedi.(Ömrü boyunca da öyle olacaktı). Ortam sessizleşmişti. Bensiz adam güzel gözlüye neden birden uzaklaştığını sordu. Güzel gözlüde; Birden anlattıkların gözümde canlandı kıyamadım sana, içim acıdı, istemsiz olarak ve seni üzmemek için ağlamaya gittim diye cevap verdi. Duydukları karşısında çok duygulandı ve pişmanlık yaşadı bensiz adam. Bir süre öylece baş omuzda oturdular ve ayrılarak güzel gözlü evinin, bensiz adamda otelin yolunu tuttu.

Otele gelen bensiz adam herkese selam verip konuşmadan odanın yolunu tuttu. Odaya girdiğinde hasta gencin ve Yaşlı dayının uyuduğunu görünce sessizce uyumak için yatağa girdi zira çok yorucu bir gün olmuştu. Sabah olunca yine işyerinin yolunu tuttu bensiz adam. Her zamanki keyfi yoktu zira hala Levent’in olayının etkisindeydi. Sessiz sedasız rutin işlerini yapmaya devam etti. Bensiz adamın bu durumuna üzülen çalışanlar gün boyunca espriler yapsalar da bensiz adam durgun bir şekilde ama işinden de taviz vermeden devam etti çalışmaya.

Güzel gözlünün saati gelmesine rağmen gelmemişti. Duruma üzüldü bensiz adam. Ancak aklı daha çok leventteydi. Akşam iş bitince doğru Mirza Çelebi mahallesinin yolunu tuttu. Evdekiler bensiz adamın geldiğini görünce tebessümle karşıladılar kendisini. Sarılıp öpüp bolca sevgi gösterisinde bulundular. Hastaneyi aradılar ve telefonla Levent abisiyle görüştü. Hastaneye gitmek istediğini söylese de Levent abisi gerek olmadığını ve evdekilerin yanında kalmasını söyledi. Bensiz adamda evdekilerle içilen çaylar eşliğinde hasret giderdi. Sabah olduğunda kalkıp işe gitti.

Birazda olsa olayın etkisini üzerinden atan bensiz adam yine her zamanki çalışkanlığıyla işini yapmaya devam etti. Yine güzel gözlünün saati gelmişti. Bulaşıkhaneden çıkıp her zamanki yerlerine baktı. Güzel gözlü yoktu ancak okul arkadaşı ile birlikte çok güzel başka bir kız vardı masada. Selam verip güzel gözlüyü sordu. Güzel gözlünün keyifsiz olduğunu ve okula gitmediğini evde dinlendiğini öğrendi. Duruma çok üzüldü bensiz adam. Acaba benden dolayımı böyle oldu diye kendini suçladı. Ali beye durumu anlattı. Ali bey; Zaten işi bitirmişsin hadi sana izin git bak bakalım ne olmuş dedi. Kızların yanına gitti. Eve gitmek istiyorum ama bilmiyorum evini, beni götürebilir misiniz dedi. Üçü birlikte kalktılar. Hemen kaldırımın kenarına park eden ve özel şoförü olan BMW marka araca binerek yola koyuldular. Yolda diğer kızın kim olduğunu, arabanın ve şoförün kimin olduğunu düşünüyordu bensiz adam. Derken yabancı kız başladı konuşmaya. Ben güzel gözlünün ablasıyım dedi. Seni çok merak ettim, kardeşimi bu hale koyan kişiyi görmek istedim dedi. Ne diyeceğini bilemedi bensiz adam. Memnun olduğunu söyleyebildi sadece ve yol boyunca da konuşmadı.

Derken Lüks Müstakil bir villanın kapısından araçla içeri girdiler. İçerisi filmlerde izlediği gibi şatoyu andırıyordu. İçeride 4-5 tane de lüks araç vardı. Şaşkınlığını gizlemeye çalışarak yürüdü ve evin kapısına geldiler. Kapıyı hizmetçi açtı ve İçeri girdiler. Girişteki kocaman salonda orta yaşlı bir kadın ve bir erkek kendisini karşıladı. Erkek olan; Merhaba delikanlı ben güzel gözlünün babasıyım buda annesi diyerek tanıştırdı kendilerini. Seni çok merak ediyorduk, nihayet tanıştık. Kızım yukarıda git yanına, bu gün hiç keyfi yok belki keyfi yerine gelir. Biraz konuşursunuz, sonrasında hep beraber yemek yer ve seninle de sohbet etmek isteriz dedi.

Hiç durmadan ablayla birlikte güzel gözlünün odasına çıktılar. Üst katta en az 6-7 tane oda vardı ve devasa büyüktü, şaşkındı bensiz adam, ablayla beraber odaya girdiler. Güzel gözlünün odası bile kocamandı. Odada hemen her şey vardı. TV, VHS video, Müzik seti kolonları vs vs … Duvardaki posterler dikkatini çekti. Scorpions, Bryan Adams gibi birçok sanatçı ve artistin resimleri vardı bir tarafta. Diğer tarafa baktığındaysa şaşırdı. Zira o tarafta, İbrahim Tatlıses, Emrah, Karaböcek kardeşler gibi Arabesk ve fantezi müzik sanatçılarının resimleri vardı. Derken arkası dönük uzanan güzel gözlü döndü ve bensiz adamı görünce yataktan fırlarcasına çıkıp koşarak sarıldı boynuna. Güzel gözlü duruma çok şaşırmış bir okadarda sevinmişti. Yüzünde gülücükler açmıştı sanki. Ablası; ben sizi baş başa bırakayım dedi ve çıktı.

Bensiz adam ne olduğunu sordu. Güzel gözlüde sebebini bilemediğini, ancak senin anlattıkların gözümün önüne geldi iki gündür senin yaşadıklarını düşünüp durdum. Keyifsizde olunca okula gidesim gelmedi ayrıca gelip seninde canını sıkmak istemedim dedi. Duydukları karşısında çok duygulanan bensiz adam sıkıca sarıldı güzel gözlüye. Bensiz adamın etrafa baktığını gören güzel gözlü başladı anlatmaya. En son arabesk sanatçılarına gelince, o tarz pek sevmezdim senin sayende onlarında hayranı oldum, biliyomusun eve geldikten sonra hep bu tarz sanatçıların şarkılarını dinliyorum, başta garibime gitse de sen aklıma geliyordun ve zevk duymaya başlıyordum. Seni hatırlatan her şey beni mutlu ediyor inan dedi. Uzun uzun sohbet ettiler. Derken kapı çaldı ve yemeğe davet edildiler.

Aşağı indiklerinde kocaman masa ve üzerinde neredeyse her çeşit meyve vardı. Bensiz adam utangaç tavırla masaya yaklaştı. Baba masanın bir başına, anne diğer başına, kızlar bir taraf bensiz adamda diğer taraf oturdular. Baba; E anlat bakalım delikanlı seni tanıyalım biraz dedi. Bensiz adam işyerindekilere anlattığı klasiği yine anlattı ıkına sıkınada olsa. Baba, bensiz adamın duruş, hareket ve saygısına bayılmıştı. Öğrendiğime göre bulaşıkçılık yapıyormuşsun dedi. Bunu duyan güzel gözlü babasına ani bir bakış baktı kızarcasına, zira bensiz adamı utandırdığını düşündü. Durumu fark eden bensiz adam gururlu bir şekilde evet şükür ki alnımın teriyle kazanıyorum dedi. Bu cevabı güzel gözlüyü rahatlatmış baba ve anneyi de mutlu etmişti. Derken sofraya çorbalar geldi. Daha önce bir evde hiç böyle bir sofraya oturmamıştı. Sadece çorba geldiğini gören bensiz adam bir süre daha bekledi başka bir yemek gelecekmi diye. Çünkü köydeki sofralarında her şey ortaya gelirdi. Baba; Ne oldu delikanlı sevmezmisin mercimek çorbasını neden başlamıyorsun diye sordu. Hayır aksine çok severim dedi ve başladı yemeğe. Ekmeğe de abanarak çorbayı bitirdi ve karnıda doymuştu.

Birkaç dakika sonra etler vs bir sürü güzel yemekler gelmeye başlayınca çok şaşırdı. Zira normalde çorba içilip arkasından ana yemek vs arka arkaya gelirmiş şehir sofralarında anlamış oldu. Ancak çok sevdiği et yemeğinden de yiyemiş oldu. Niye yemiyorsun dediklerinde doydum diyebilmişti sadece.

Yemek boyunca Baba, Anne ve ablanın sorularına yetişememişti bensiz adam. En sonunda güzel gözlü kesti sözlerini; yeter ilk günden kaçıracaksınız daha sonra sorularınızı sorarsınız dedi. İzin isteyip abla, güzel gözlü ve bensiz adam dışarı çıktılar. Özel araca binip bir mekâna gittiler. Bensiz adam ilk kez böyle bir mekâna gidiyordu. O günkü deyimiyle diskoya gitmişlerdi. İçerideki ortamdan bensiz adam hiç hoşlanmamıştı. Değişik oynuyorlardı, içki içiyorlardı küçükler bile. Belliki zengin çocuklarıydı hemen hepsi. Tüm teklifleri reddetti, oynamadı ve içki içmedi. Yedigün içti ve gülüşmeler oldu. Güzel gözlünün birkaç arkadaşı dalga geçtiler, son olarak ablasının söylediklerine dayanamadı bensiz adam ve Fırlayıp çıktı mekândan. Güzel gözlüde peşinden geldi, ne oldu diye sordu, yok bir şey deyip, biran önce gitmek istiyorum dedi. Güzel gözlü bensiz adamın ciddi olduğunu görünce şoförü çağırdı ve ikisi bindiler arabaya. Otele bırakayım seni dedi güzel gözlü. Bensiz adam kabul etmedi, bu akşamdan sonra yaşadığı yeri görmesini istemedi, beni işyerinin oraya bırak kendim giderim dedi. Yol boyunca hiçbir soruya cevap vermedi, hiç konuşmadı bensiz adam. Küçük saatin yanına geldiklerinde hiç konuşmadan güzel gözlüyü hızlıca öpüp dışarı fırladı.

Ne olduğunu anlayamayan güzel gözlü aşağı indi, beraber yürüyelim mi, konuşmak istermisin diye sordu. Hayır beni yalnız bırak yalnız kalmak istiyorum dedi bensiz adam. Üzülse de çaresiz kabul ederek arabaya binip uzaklaştı güzel gözlü. Bensiz adamda dalgın ve ablanın söylediklerini düşünerek otelin yolunu tuttu…

Devam edecek…

Selam ve Dua ile

Nevzat ERTEKİNOĞLU

Yazar – Mali Müşavir - Bilirkişi

nertekinoglu@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.