Bensiz Adam -10

“Yeni başlangıçlar…”

Kızlar uyudu ama bensiz adam bir türlü uyuyamıyordu. Zira çok ama çok utanıyordu. İki yanında hiç tanımadığı bayan yatıyordu, üstelik pijamalarıyla. Daha önce evde dahi bacılarını pijamayla görmemişti. Ayrıca başına bir şey gelmesinden ve iftiraya uğramasından da korkuyordu. Öte yandan Mirzo Leventtende çok çekiniyordu. Ya aniden gelip kontrol ederse ne yapacağım diye kalbi küt küt atıyordu.

Fiskos seslerle gözlerini açtığında akşam yemekte olduğu gibi tüm ev halkının karşısında tebessümle kendisine bakarak fısıldadıklarını gördü. Kendi etrafına baktığında yataklara en uzak köşede uyuduğunu gördü. Gece o utanmayla yataktan çıkmış ve odanın en ücra yerindeki köşeye gitmiş, duvara yaslanarak uyuyakalmış ve saatlerce uyumuştu bensiz adam.

Birden levent başladı konuşmaya; Evet, testi geçtin kral. Seni bilerek iki kız kardeşimin arasına yatırdım ve gece ara ara kontrole geldim. Her geldiğimde kardeşlerime değil başka köşede ve yere bakarak düşündüğünü gördüm. Son geldiğimdeyse oturduğun yerde uyuyakaldığını gördüm dokunmadım. Yaklaşık 1 saattir ailecek seni izliyor ve hakkında konuşuyorduk. Kötü rüyalar görmüş gibi uyurken bile çok korkuyordun ve inliyordun. Yaşadıkların her neyse artık yaşamayacağına ve korumam altında olacağına söz veriyorum. Güvenimi boşa çıkarmadın. Artık bu evin bir ferdisin. Sana hayatta kalmayı ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğreteceğim. Artık bu ev senin, annem annen, kardeşlerimde ablalarındır dedi.

Ne diyeceğini bilemedi bensiz adam. Mutlu olamıyordu yaşadığı şoktan. Sadece içten ve samimi bir tebessüm etti. İşte tamda bu samimiyetin ve içtenliğin beni sana güvenmeye teşvik etti, hep böyle ol ömrün boyunca içten ve samimi ol sakın bozulma emi dedi levent.

Kahvaltı yapıldıktan sonra bahçeden çıkarken, dönüp tüm aile fertlerinin arkasından baktığını görünce Allaha ısmarladık dedi o kendine has tebessümü ve içtenliğiyle. Aile fertleri de el salladılar yüzlerinde gülücüklerle. Yine Levent önde bensiz adam arkada başladılar çarşıya doğru yol almaya. Önce bir mağazaya gittiler. Temiz çamaşırlar, temiz gömlek pantolon ayakkabı vesaire baştan aşağıya yeniden giydirdi bensiz adamı Mirzo Levent. Bensiz adam o kadar mutlu olmuştu ki çığlık atmamak için zor tutuyordu kendini. Günlerce açlık sefalet işkence vb.(Yazılarımızda yayınlayamadığımız birçok şeye de şahit olmuştu) yaşadıklarından sonra yaşama ümidini kaybetmişken (Hayatı boyunca İdolüm diyeceği), Levent sayesinde yeniden yaşam hevesi gelmişti içine. Bu mutluluğu gözlerine yansımış, bensiz adamın gözlerine bakan Levent te ayrı bir mutlu olmuştu.

Derken Küçük saatin tam karşısında Bereket Cafe diye bir yere girdiler. Selam verip içeri girdikten sonra Patronun yanına gidip bişeyler konuştu Levent. Bensiz adam ise bir masaya oturmuş ürkekliğini hafif atmış şekilde içeriyi ve idolü olacak Levent’i seyrediyordu. Burası ana cadde üzeri ve ünlü bir yer olduğundan tıklım tıklımdı. Masalar boşalırken hemen doluveriyordu.  Derken Ali bey adındaki 60 yaşına yakın gözlüklü ve kır saçlı İş yeri sahibi ile Levent bensiz adamı yanına çağırdılar. Levent; Bak kral bundan sonra burada çalışacaksın, istediğin zaman bizim eve gelebilirsin ama bizde yatmak ve kalkmak yok. Çok sıkışmadığın müddetçe de ben dahil kimseden yardım istemeyeceksin. Kendi başının çaresine bakacaksın. Çaresiz kaldığında bizler varız dedi.

İşyeri Sahibi Ali bey; Bak kral Levent senden çok methetti, bakacağız göreceğiz, bulaşıkçıya ihtiyacımız vardı tamda şansına , bulaşıkçımız yarın ayrılacak, geç yanına sana ne yapman gerektiğini anlatsın ve bu gün işe başlamış ol dedi. Buna çok sevinen bensiz adam ürkekliğini biraz üzerinden atarak; çok teşekkür ederim, göreceksiniz siz pişman olmayacaksınız, Levent abiyi de mahcup etmeyeceğim dedi.

Levent bey çıkıp gitti. Bensiz adam arkasından hayran hayran ve içi buruk bir şekilde izlerken dalmış ve Ali beyin ikazıyla kendine gelerek bulaşıkhaneye geçmişti. Bulaşıkhanedeki bayan bensiz adamı görünce tebessüm etti ve ne kadar masum bir duruşun var diyerek başını okşadı. Bu işin altından çıkabilirmisin, burası çok yoğun bak hep dolu burası ve tek başına olacaksın dedi ve tek tek anlattı her şeyi. Bir yandanda bu gencecik delikanlının işin içinden nasıl çıkacağı endişesiyle yüzüne bakıyordu bensiz adamın.

Her şeyi gösterdikten sonra, hadi başla diyerek Ali beyin yanına gitti kadın. Ali beye; Bu çok toy çocuk burası önemli bir yer bu işin altından kalkabileceğine emin misiniz diyerek endişesini dile getirdi. Ali bey ise; Levent beyin kendisine bu çocuk başka kefilim ve göreceksiniz dediğini, kendisinin de bensiz adama güvendiğini ve deneyip göreceklerini, ayrıca levent beyin kolay kolay birine kefil olup getirdiğini de görmediğini söyledi. Bir nebze içi rahatlayan bulaşıkçı kadın döndü bulaşıkhaneye. Akşama kadar hiç bulaşıkhaneden çıkmadan sohbet ederek çalıştılar. Konuştukça bensiz adam dahada kendine geliyor ve ürkekliğini üzerinden atarak, bir yandan konuşuyor bir yandan da can siparane çalışıyordu. O kadar mutluydu ve o kadar kendini işe vermişti ki ellerinin yanma acısını hissetmiyordu bile.

Derken akşam olmuş, saatler su gibi geçmiş, mesai bitmişti. Gece 21:00 a kadar açıktı burası ve Pazar günleride tatildi. Bulaşıkhaneden dışarı çıktıklarında, Ali bey tebessüm etti. Üstüne baktığında bensiz adamda gülümsedi. Zira işe o kadar odaklanmıştı ki üstü başı ıslak ve köpüklerle dolmuştu. Ayrıca ellerine baktığında elleri kıpkırmızı olmuş ve acıyı da yeni yeni hissetmeye başlamıştı. Bulaşıkçı kadın Ellerine eldiven takması gerektiğini söylemesine rağmen, olurda elimden kayar bir şey kırarım endişesiyle çıplak elleriyle ve elleri yanarak çalışmıştı akşama kadar. Ali bey bir yandan ellerinin haline acımış, bir yandanda neden böyle olduğunu tahmin ettiğinden mutlu olmuştu.

Ali bey; Al kral bu haftalığın, normalde kimseye vermem ilk günden ama sende çok iş var, git kalacak yerini vb. ayarla artık ayaklarının üzerinde durma vaktin. Leventin; bize gelmesin, kalacak yerini  ayarlasın sonraları arada bir bize uğrasın diye tembih ettiğini söyledi. Birden kafasından kaynar sular aktı bensiz adamın. Zira akşam yine o sıcak yuva ve sıcak insanların, hayranı olduğu Levent abisinin yanına gideceğini ve dahi orada uyuyacağını zannediyordu. Suratı düştü ama yeni duyacakları onu dahada endişelendirecekti..

Ali bey; Kimliğini ver Seninle ilgili araştırma yapacağım, polis, komiser dostlarım var dedi. Bensiz adam şoka girdi. Ne diyeceğini bilemedi. Kimliğini verdi, yine başladı korkmaya ve kapıldı ümitsizliğe. Ya öğrenirlerse arandığını ya tutuklayıp hapse götürürlerse diye gözleri doldu…

Devam edecek….

Selam ve Dua ile

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.