Bensiz Adam -4

Bensiz adam üzerinden atladığı çukura dönüp baktığında kurtların yuvalarında uyuduklarını gördü ve çocuk aklı yerinden çıkacaktı neredeyse. Donup kaldı çukurun önünde, hareket edemedi bir türlü geçirdiği şoktan dolayı. Ardından koşturanlarda çukurun önüne geldiklerinde manzaraya inanamadılar.

Çünkü Kurtlar hiç hareket etmiyor ve sanki gözleri açık uyuyor gibiydiler. Sonra kendilerine geldiklerinde bensiz adamın donup kalmasından da faydalanarak onu da alıp sessizce köye döndüler. Kimse olanlara inanamıyordu. Kış mevsiminde Kurtların tamda aç olduğu mevsimde nasıl olurda onca kurt hiç yerlerinden dahi kıpırdamamışlardı?

Eve geldiklerinde evin annesinin Kuran başında olduğunu görünce anladılar işin aslını. Bensiz adamı annesinin okuduğu Kuran ve Kurtağzı bağlama duası korumuştu. Zaten tüm köy annenin ihlaslı Müslümanlığını ve Kuranı elinden hiç bırakmadığını çok iyi biliyordu.

Olayın şokundan dolayı o gün okula gitmedi bensiz adam. Gün boyu çocuk aklıyla olanı biteni anlamaya çalışıyordu. Baktı ki işin içinden çıkamayacak, dışarı çıktı ve evin önündeki yollardan karları temizleyerek gününü geçirdi.  

O yıllarda tüm ülke gibi bensiz adamın yaşadığı coğrafyanın da durumu pekiyi değildi. Ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle okul hayatının geleceği ile ilgili ciddi endişelere kapılmaya başlamıştı. İlkokul bitmiş artık ortaokula gitmesi gerekecekti. Ancak köyde ortaokul yoktu. Okumayı çok seven bensiz adam okul hayatının bitmesini aklına dahi getirmek istemiyordu.  

Neyse ki o zamanlarda çok revaçta olan Yatılı ilköğretim okulu için araştırmalar başladı. Ancak Yatılı İlköğretim okulu içinde ciddi bir sınava  ve ilk on kişi arasına girmesi gerekecekti tüm bölgedeki öğrencilerin arasında.

Sınav zamanı gelmiş ve hiçbir hazırlık vs olmadan köyden diğer öğrencilerle beraber ilçeye gitmiş ve sınava girmişti. Bu sırada uzun zamandır şehir dışında olan babasıda gelmiş ve okul bahçesinde heyecanla beklemeye başlamıştı. Sınavdan kendinden emin ve keyifli bir şekilde çıkan bensiz adam çok rahattı. Ancak babası onun kadar rahat değildi ve çok heyecanlıydı. Oğlunun okumayı ne kadar istediğini biliyor ve kendisi de çocuklarını okutmaya ant içtiği için fazla stres yapıyordu. Sınav sonuçlarını beklemek üzere köye döndüler. Gece boyunca tüm aile heyecan ve stresten uyuyamadı.

Kısa sürede sınav sonuçları açıklandı ve köyden onca sınava giren öğrenci arasında bensiz adam ve bir öğrenci daha yani koca köyden sadece 2 kişi sınavda başarılı olmuş  ve yatılı okulda okumaya hak kazanmıştı.

Bu durum babasını ailesini ve bensiz adamı çok ama çok mutlu etmişti. Zira yatılı okulun haricinde okuma şansı yoktu maddi imkânsızlıklardan dolayı. Artık yatılı okulda gerekli olacak malzemelerin temin edilmesinden başka sorun kalmamıştı. Okul için gerekli olan malzemelerde o yıllarda epey bir rakam tutuyordu. Zorluklara rağmen tüm malzemeler (Eşofman, havlu, çamaşır, vb.) temin edildi ve bensiz adamın yatılı okula kaydı yapıldı.

O yaşına kadar arada ailesiyle akraba ziyaretlerine gitmeleri dışında tek başına köyün dışına hiç çıkmamış, tanımadığı öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmemişti. Tüm bu stresin içinde hiç tanımadığı 1.000 kişiden fazla öğrenci 10 larca öğretmenle 3 yıl sürecek, maceralarla dolu bir yatılı okul hayatı başlayacaktı bensiz adamın….

Devam edecek….

Selam ve Dua ile

Nevzat ERTEKİNOĞLU

Yazar – Mali Müşavir

[email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.